Leedu uudisteportaal lrytas.lt pealkirjastas oma loo järgnevalt: „Leedu košmaar Tallinnas: nii traagilist ründemängu pole olnud alates 2016. aastast.“

Väljaanne nimetab kaotust „piinlikuks“ ning meenutab, et Leedu viskas viimati alla 60 punkti 2022. aastal, kui sõprusmängus jäädi alla Lätile 52:70. Ametlikes mängudes jäi punktiskoor viimati nii madalaks 2016. aasta Rio olümpial, kus leedukad said Hispaanialt suure sauna 59:109.

Portaal toob välja, et esmaspäeval tabas Leedu koondis Unibet Arenal viskeid mängust vaid 39,2 protsediga (kahesed 15/33 ja kolmesed 5/18) ning kaotas lauavõitluse koguni 29:48.

Leedu Delfi kirjutab artiklis „Tähistamine Tallinnas: Eesti andis leedulastele õppetunni“, et nende meeskond lasi vastastel korvi all domineerida ja oli rünnakul hambutu. Eraldi rõhutatakse, et ründelauad jäid koguni 15:2 (!) Eesti meeskonna kasuks ning Leedu jagas kohtumise jooksul resultatiivseid sööte vaid kümme (Eesti 21).

Leedu peatreeneri Kazys Maksvytise ja kapteni Edgaras Ulanovase mängujärgsete kommentaaride artikli pealkirjas kasutas Leedu Delfi sõnu „Külm dušš“. Mida leedukad pressikonverentsil mängust rääkisid, saab lugeda siit.