Kolmapäeva hommik algas pommuudisega, et Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutusele (EADSE) on laekunud avaldused, milles endised õpilased ja nende vanemad süüdistavad Levandit vaimses ja füüsilises väärkohtlemises.

Levandi tegi uudise valguses kolmapäeva ennelõunal Facebooki postituse, milles selgitas olukorra tagamaad. Iluuisutreener kirjutas, et pole veatu, aga suurem osa süüdistusi on lihtsalt laim.

Nüüd võttis sõna Anna Levandi abikaasa Allar, kes on olukorra tõttu samuti šokis.

„Teil pole ei häbi ega ka südametunnistust,“ alustas Allar Levandi. „See, kuidas levitatakse puhast laimu inimese kohta, kes on teile andnud 110% ja rohkemgi veel.“

Levandi ei mõista, kuidas on jõutud sinnamaale, et kurjust on nii palju. „Miks te vaikisite kõik need aastad, kui oli teie arvates probleem, ja tulete välja alles nüüd. Võtsite kõik mis sai ja nüüd lööte noa selga. Loomariigis käitutakse ka inimlikumalt, kui teie praegu teete,“ jätkas ta. „Probleemide lahendamiseks on alati rääkimine näost näkku, mitte seljataga susserdamine.“

Levandi sõnul on tipu poole pürgides ainult üks tee: teha palju tööd. Tema abikaasa on üritanud seda kõigile seletada, kuid see on olnud tühi ponnistus. „Soovin öelda kõikidele treeneritele, et ärge püüdke õpetada lendama neid, kellele seda pole antud,“ lisas Levandi.

Jaga
Kommentaarid