Täna olid masinate arvestuses kiireimad karjääri esimese Dakari ralli etapivõidu saavutanud Lucas Moraes ja Armand Monleon (Toyota Gazoo Racing). Leedu ja Eesti ekipaaž kaotas neile 11 minuti ja 26 sekundiga.

„Kuigi alustasime 24. positsioonilt ja nagu ikka, tuli ka tolmuga leppida, saime viimasel kahel kolmandikul head tempot hoida. Oleme edestanud päris paljusid rivaale ja paistab, et homme (teisipäeval) on meil päris hea stardipositsioon,“ rõõmustas Vanagas pärast etappi delfi.lt-ga rääkides.

„Auto on tehnikutele üle antud ja mis peamine, masin on praktiliselt terve. Võsast läbi sõites sai kannatada ainult esivõre, aga see on ainult kosmeetiline viga,“ lisas Vanagas.

Moraesi järel said täna teise koha Mattias Ekström/Emil Bergkvist (Audi), kes kaotasid vaid üheksa sekundiga, ja kolmanda koha Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (Prodrive Hunter, +1.09).

Üldliider on Saudi Araabia rallimees Yazeed Al-Rajhi (Overdrive Racing). Carlos Sainz (Audi) kaotab talle kokkuvõttes 29 sekundiga. Al-Attiyah on Ekströmi ja Moraesi järel viies (+10.09). Vanagas ja Sikk tõusis tänasega 15. kohale (+38.25).

Eesti rallipaar Urvo Männama ja Risto Lepik võtsid esmaspäeva hommikul koos Rally Raid Estonia ja Century Racingu meeskonnaga vastu raske otsuse, et sellel aastal lõpeb nende Dakari maratonralli juba pärast kahte etappi.

„See oli raske ja kaalutletud otsus. Kaks esimest katset ja mehaanikutel laagris saadud tagasiside näitasid, et mingid detailid ei püsi sellel autol koos ja oleks ohtlik sellega rasketes oludes võidu sõita. Positiivse poole pealt saame öelda, et kiiruse ja juhitavuse poolest on tegu väga hea autoga, millega on võimalik sõita kiiresti ja kõrgetele kohtadele. Esimesel katsel, kui vaatasime oma aegasid, olime ka ise üllatunud, sest me ei sõitnud üle oma võimete,“ sõnas Männama.

Vaata, mida rääkis tänase etapi järel Kuldar Sikk: