MK-sarja etapi žürii ja rahvusvaheline laskesuusaföderatsioon IBU otsustas 26-aastast Lägreidi karistada reedel Norra koondise hotellis juhtunud intsidendi tõttu. Lägreid tegi enne sprindivõistlust siseruumides n-ö kuiva trenni, aga lasi kogemata kuuli vastu seina. Kuigi keegi vigastada ei saanud, oli see IBU turvanõuete selge rikkumine. Juhtumit uurib ka Šveitsi politsei.

„Tunnen ennast väga kehvasti. Meie spordiala võib olla eluohtlik ja kõiki turvanõudeid tuleb rangelt täita. Pean tagajärgi aktsepteerima,“ rääkis Lägreid Norra rahvusringhäälingule.

Norra koondise spordidirektor Per Arne Botnan selgitas, et kuna Norra koondise hotell on staadionile väga lähedal, anti sportlastele võistlusnumber ja laskemoon kätte hotellis, mitte staadionialal, nagu tavaliselt. Botnan lisas, et pärast Lägreidi eksimust jõuti kiirelt järeldusele, et edaspidi tehakse kõik vajalikud protseduurid staadionil, mitte hotellis.

Lenzerheide MK-etapi meeste ühisstart algab kell 15.45. Reedeses sprindis neljanda ja eilses jälitussõidus kolmanda koha saanud Lägreid hoiab MK-sarja üldarvestuses 301 punktiga kolmandat kohta.

Kell 13.30 algab naiste ühisstart, kus stardis on ka Tuuli Tomingas. Delfi vahendab naiste sõidus toimuvat otseblogis.