ROK otsustas teatavasti eelmise nädala lõpus lubada Venemaa ja Valgevene sportlased järgmise aasta Pariisi olümpiamängudele. Mõlema agressorriigi esindajad saavad Prantsusmaal võistelda neutraalsete sportlastena ilma rahvusliku sümboolikata. Erandiks on võistkonnaalad, mis on endiselt võistluskeelu all, ja kergejõustiklased, keda rahvusvaheline kergejõustikuliit Pariisi ei luba.

Tšehhi ajakiri Reflex esitles nüüd riideid, mida venelased ja valgevenelased võiksid Pariisi võistlustel kanda. Ukraina sõja õudustest inspireerituna on välja pakutud rõivad verega määritud.

„Samal ajal, kui sõjakurjategija Vladimir Putini juhitud Vene armee mõrvab endiselt Ukrainas tsiviilelanikke, röövib ukrainlannasid, vägistab ja piinab neid, arvas rahvusvaheline olümpiakomitee, et oleks hea mõte lubada Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlelda Pariisi olümpiamängudel neutraalse lipu all,“ kirjutab Reflex.

Ajakiri lisab, et nad on olümpiakomitee otsusega nõus, kui agressorriikide sportlased sellist verist kollektsiooni kannavad:

Jaga
Kommentaarid