„Te võite Pariisi olümpial näha venelasi ja valgevenelasi, kuid kindlasti ei ole nende seas kergejõustiklasi,“ teatas Coe reedel Monacos toimunud WA juhatuse koosolekul. „Oleme spordialana selle seisukoha juba võtnud ja me ei kavatse seda muuta.“

Venemaa alustas Valgevene abiga sõjalist rünnakut Ukraina vastu 2022. aasta 24. veebruaril. Seejärel heideti venelased ja valgevenelased paljudel spordialadel võistlustelt välja. Kergejõustik tegi seda 2022. aasta märtsis.

Seejuures viitas Coe ROK-i teadaandele ja märkis, et lõpliku otsuse venelaste ja valgevenelaste võistlustele lubamise osas saavad teha rahvusvahelised alaliidud. „Tegemist on justkui püramiidiga. Seega teevad lõpliku otsuse alaliidud. Meie seisukoht on jätkuvalt kindel. See ei ole muutunud,“ lisas Coe, et venelased ja valgevenelased ei ole kergejõustikuareenile oodatud.

„Ma arvan, et tegemist on õige seisukohaga, kui rahvusvahelised alaliidud saavad teha otsuseid oma spordiala heaolust lähtudes. Seda on meie juhtkond ka teinud,“ sõnas Coe.

Pariisi olümpiamängudega tehakse algust 26. juulil. Olümpiatuli kustub 11. augustil.

Praeguse seisuga on kõikide spordialade peale Pariisi olümpiale koha taganud seitse Venemaa ja kolm Valgevene sportlast. Senised kohad on tulnud maadluses, jalgrattasõidus ja sõudmises. Venelased ja valgevenelased saavad osaleda neutraalsete sportlastena, kuid samas ei lubata võistlustulle ühtegi nende riikide võistkonda.