Maailma esinumber O’Sullivan kohtus finaalis hiinlase Ding Junhuiga (17.) ja võitis esikohamatši 10:7. Inglane juhtis 7:5, aga Junhui suutis seisu viigistada. Kolm viimast frame’i kuulusid taas O’Sullivanile.

Suurbritannia lahtised meistrivõistlused kuulub nn Triple Crowni sarja koos The Mastersi ja maailmameistrivõistlustega ehk tegu on ühega kolmest kõige tähtsamast snuukriturniirist.

Teisipäeval 48-aastaseks saav O’Sullivan on nüüdseks vanim UK lahtiste võitja. Ta on ühtlasi ka selle turniiri noorim võitja, kui oma esimese Suurbritannia meistritiitli pälvis ta 1993. aastal 17-aastaselt. 30 aasta jooksul on ta võitnud kõnealuse turniiri rekordilised kaheksa korda.

„Tunnen end praegu kompaktsema mängijana kui kunagi varem,“ vahendas BBC snuukriässa öeldut finaali järel. „Olen mitmel viisil paremaks muutunud. Profikarjääri alustades olin üsna hea, aga vahepeal kaotasin oma teekonna. See on hullumeelne, et 48-aastaselt mängin ja võidan jätkuvalt turniire.“

Küsimusele, kas O’Sullivan oleks nooremana uskunud, et tema karjäär kestab üle kolme kümnendi, vastas britt: „Oleksin öelnud, et te olete hullud peast.“

O’Sullivan on nüüdseks võitnud 40. rankingu tiitlit ja 22 Triple Crowni võistlust. Teisipäeval sünnipäeva tähistav inglane veel karjääri lõpetamisele ei mõtle. „Ma ei taha kindlat numbrit välja öelda,“ lisas ta. „Usun, et mängin nii kaua kuni sponsorid toetavad ja kuniks ma profituurilt välja ei lange. Sellisel juhul oleks tore saada MM-ile vabapääse, aga iial ei tea, mida nad (snuukrijuhid) jälle otsustavad.“

O’Sullivan saatis järjekordse triumfi järel veel ühe torke profituuri juhtide suunas. „Jätkan nii kaua kui tahetakse. Mulle saadeti aga hiljuti kiri, kus taheti, et mõtleksin oma tuleviku peale profituuril. Ma ei tea, mis nende peades toimub,“ rääkis britt. „Mina jätkan kuulide sisselöömist ja endast parima andmist.“ Mida O’Sullivan täpsemalt silmas pidas, ta ei täpsustanud.

Triple Crowni järgmine võistlus peetakse 7. - 14. jaanuarini, kui kavas on Mastersi suurturniir. Sinna pääsevad maailma 16 paremat mängijat. Enne seda peetakse detsembri keskpaigas Scottish Openi võistlus.