Henni viimaseks mänguks klubi peatreenerina jääb pühapäeval toimuv Evald Tipneri karikavõistluste kaheksandikfinaal FC Elva vastu.

Kuigi Flora kaitses tänavu edukalt Eesti meistritiitlit, siis mõtted lahkumisest tiirlesid Henni peas juba suvel. „Võin ausalt öelda, et suvel olid meeskonnaga jutud, kas minu jätkamine on mõistlik,“ rääkis Henn pärast hooaja lõppu Delfile.

„Nagu heas abielus - ühel hetkel keemia kustub. Kuid spordis niimoodi ei saa, sest alati läheb vaja põlemist. See paratamatult natuke hääbub. Seal polnud süüdi ei mina ega meeskond. Kuid see natuke kadus, meil meeskond püsis üsna muutumatuna ja polnud väljast sisse tulnud energiat. Väljakutseid oli palju,“ lisas ta toona.

Flora spordidirektori Norbert Hurda sõnul sai aga Henni lahkumine lõplikult selgeks alles mõned päevad tagasi.

„Vestlused teemal, et mis edasi saab, toimusid juba viimase koondisepausi ajal, kuid täpsemalt pandi asjad paika eelmisel nädalal,“ rääkis Hurt Delfile.

Henni järglane nimetatakse ametisse hiljemalt uue aasta alguses ja tegemist on eestlastele tuttava treeneriga. „Klubil on nägemus olemas, aga täpsemaid tahke ei saa enne avada kui see avalikuks tuleb. Nii palju kui mina tean, siis peatreener tuleb Eestist,“ lausus ta.

„Praeguse seisuga on plaan alustada treeninguid jaanuari alguses, et mängijad saaksid kuu aega puhata,“ kinnitas Hurt, et selleks ajaks on uus juhendaja juba ametis.

Viljandist pärit Henn liitus mängijana Floraga 2010. aastal ning kaks aastat hiljem sai temast Flora duubelmeeskonna abitreener. 2013. aastal alustas Henn hooaega Flora III lootsina, kuid võttis suvel üle U21 meeskonna juhendamise. 2018. aastal nimetati ta Flora esindusmeeskonna peatreeneriks.

Tema käe all võitsid rohevalged neljal korral Eesti meistritiitli, ühel korral Evald Tipneri karika ja kahel korral Eesti Superkarika. 2021. aasta sügisel juhtis Henn Flora esimese Eesti klubina UEFA Euroopa Konverentsiliiga alagrupiturniirile. Aastatel 2019-2022 pälvis Henn neljal korral järjest Eesti Jalgpalli Liidu poolt välja antava Albert Vollrati nime kandva aasta treeneri auhinna.