Miks on Rapla Avis Utilitase ja Pärnu Sadama lahing nädala mäng?

Valik oli lihtne. Esiteks on Rapla ja Pärnu vahel olnud juba aastaid omamoodi rivaliteet, millele on särtsu juurde andnud kevadised Eesti meistrivõistluste play-off’i seeriad. Teiseks on laupäevane kohtumine mõlema võistkonna jaoks väga oluline. Raplal on Eesti-Läti liigas kirjas kolm võitu ja seitse kaotust, veerandfinaali pääsemiseks on vaja võiduprotsenti oluliselt parandada. Pärnu seis on parem (neli võitu, kolm kaotust), aga mängupilt ei vasta ei treenerite ega pallurite soovidele.

Rapla klubijuht Jaak Karp ütles, et matši tähtsusest on võimatu mööda vaadata. „Igal juhul ülioluline mäng meie jaoks, aga ka Pärnu jaoks. Pärnu on alati olnud huvitav nii meie seisukohast kui ka pealtvaatajatele. Meie publik, kes on kaua korvpalli juures olnud, saab selle mängu tähtsusest väga hästi aru. Ma ei hoia ennast mängu olulisuse esile toomises tagasi – pinge on ja peabki olema. Peame sellega hakkama saama ja hakkama mänge võitudeks vormistama. Siin pole küsimustki,“ rääkis ta.

Miks pole Rapla suutnud paisu tagant valla pääseda?

Kuivõrd kolleeg Eigo Kaljurand kirjutas eelmisel nädalal põhjalikult Pärnu muredest ja 70:100 kaotus Kalev/Cramole neid ei lahendanud, siis nüüd võtame ette Raplas toimuva.