Eesti täitis 2025. aasta MM-i kvalifikatsiooniturniiril esimese eesmärgi. Esimeses ringis oldi Lätist kahe mängu kokkuvõttes paremad tulemusega 58:51, täna võideti 28:22. Teise ringi mängud peetakse märtsis.

„Suhteliselt meeldiv tunne on, ütlen ausalt. Enne mängu algust oli kerge ärevus sees, aga kui vaadata eelmist mängu ja teades, mis on jõudude vahekord, siis reaalselt oleks ehk esimene mäng pidanud juba nii minema,“ rääkis rootslaselt Thomas Sivertssonilt peatreeneri ameti üle võtnud Noodla pärast kohtumist.

Kuigi Eesti jäi kohtumise alguses 2:5 kaotusseisu ja mäng oli väga rabe, ei tekkinud Noodlal ja tema hoolealustel kartust, et niimoodi edasi läheb. „Kaitse oli ju okei, lihtsalt rabelesime rünnakul üle. Tuli korraks tempot maha võtta. Poiste hasart on hea asi, aga seda ei tohi liiga palju olla,“ sõnas juhendaja.

Eesti mängis kvalifikatsioonimatše üsna noore koosseisuga, kõlavamatest nimedest ei teinud kaasa Mait Patrail, Dener Jaanimaa ja Martin Johannson. Olukord pole koondise jaoks siiski päris uus, sest Patrail ja Jaanimaa ongi viimastel aastatel tihti klubide juurde jäänud. Ning noorenduskuur ongi Noodla üks eesmärke.