Neljapäeval Valmieras peetud esimese mängu võitis Eesti 30:29. Edu kaitsmisega saadi kindlalt hakkama.

Mängu käik:

Eestil kulus Läti kaitsemüürist läbi murdmiseks kolm minutit, võrku sahistas Karl Roosna. Kahjuks oligi Eesti koondis esimese kümne minuti jooksul krambis, kaotusseis oli 2:5. Läti värava ees tegi head tööd puurivaht Arturs Kugis, lisaks halvasid Eesti rünnakut lihtsad pallikaotused.

Seejärel läks Eesti seis paremaks. Ott Varikule tehti kiirrünnakul üsna jõhker viga, aga ta jäi püsti ja vähendas Eesti kaotusseisu 4:5 peale. 18. minutil viis Roosna Eesti juba 6:5 ette. Markus Viitkari kaheminutiline karistus aitas Lätil ligi üheksa minutit kestnud väravapõua lõpetada. See aga Eesti hoogu ei peatanud. Viitkari ja Artur Morgensoni jõuline kaitse ning Variku järjekordsed väravad tõid viis minutit enne esimese poolaja lõppu tabloole seisu 10:7. Lisaks hiilgas Eesti väravavaht Armis Priskus, kes peatas lausa kolm Läti seitsme meetri karistusviset. Esimene poolaeg lõppes Eesti eduseisul 12:7. Eesti resultatiivseimad olid Varik nelja ja Karl Toom kolme väravaga.

Teise poolaja alguses hoidis Eesti rünnakut üleval Karl Toom, aga lätlastel olid vastused olemas. Viie minuti järel vähenes Eesti edu 15:12 peale. Võõrustajate neli vastuseta väravat võtsid suurema pinge uuesti maha. Kalevi spordihalli kogunenud hääleka publiku rõõmupidu võis jätkuda – Läti ei lasknud vahet suuremaks, aga sinisärkide üsna turvaline edu püsis. Kümme minutit enne lõppu juhtis Eesti 24:17.

Mängu uhkeima soorituse eest hoolitsesid 24. minutil Ott Varik ja Hendrik Koks. Varik murdis paremalt äärelt sisse ja jättis palli elegantselt Koksile, kes uhkes üksinduses palli võrku saatis. Koksi värav tegi seisuks 26:19.

Lätlased vähendasid vahe korraks viiele väravale, aga see oli ka kõik. Eesti võttis 28:22 võidu ja pääses üldskooriga 58:51 järgmisesse ringi. Eesti kasuks viskasid Ott Varik seitse ja Karl Toom kuus väravat. Variku tabavusprotsent oli lausa 78. Läti resultatiivseim oli viie väravaga Ralfs Geislers.

2024. aasta märtsis peetavates teise ringi mängudes lisanduvad viiele esimesest ringist edasipääsejatele Leedu, Ukraina ja Belgia. Kolmandas ja ühtlasi viimases ringis tulevad juurde 2024. aasta EM-il osalevad 18 tiimi.