Baskonia on Hispaania kõrgliiga ja Euroliiga peale kaotanud nüüdseks viis kohtumist järjest, kui viimati tunnistati koduliigas Andorra 85:68 paremust.

Pärast 17-punktilist kaotust otsustas Baskonia, et Joan Penarroya peatreenerina ei jätka ning tema asemel hakkab meeskonda juhendama Duško Ivanovic.

Korvpalliekspertide hinnangul oli Baskonia suurimaks probleemiks hoopis see, et meeskonnas puudus tipptasemel mängujuht. Nüüd on aga mure pealtnäha lahenduse leidnud, sest Ivanovic saab enda käsutusse Golden State Warriorsi ridades NBA meistriks kroonitud Chiozza.

27-aastane ja 178 cm pikk Chiozza on lisaks Warriorsile esindanud NBA-s ka Houston Rocketsit, Washington Wizardsit ja Brooklyn Netsi. Maailma tugevaimas korvpalliliigas sai ta kirja 91 mängu, mille jooksul teenis mänguaega keskmiselt 11 minutit, viskas 3,3 punkti, noppis 1,3 lauapalli ja jagas 2,4 korvisöötu.

Üleeelmisel hooajal Warriorsist lahkunud Chiozza mängis seejärel NBA tütarliigas ehk G-liigas, kus tema kesmised näitajad olid Long Island Netsi eest 12,7 punkti, 5,3 lauapalli ja 8,9 korvisöötu. Käesoleva aasta alguses sõlmis Chiozza lepingu Hispaania kõrgliigas mängiva Murciaga, kus viskas kaheksa kohtumisega keskmiselt 9,9 punkti, korjas 3,5 lauapalli ja jagas 5,4 söötu.

Chiozza saab loodetavasti oma oskusi demonstreerida juba reedel, kui Baskonia võõrustab Euroliiga raames Belgradi Partizani.