Delfi saatis eile e-kirjad üheksale EJL-i juhatuse liikmele 13-st, kelle e-maili me avalikest andmetest leidsime (EJL-i kodulehel juhatuse nimistus e-maile välja toodud ei ole) ning küsis, kuidas nemad suhtuvad UEFA täitevkomitee 27. septembril avaldatud otsusesse Venemaa U17 koondised UEFA egiidi all peetavatele võistlustele tagasi lubada.

Eile ennelõunal teatas aga EJL-i avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Eva Nõmme, et juhatus on selles küsimuses oma kõneisikuks volitanud alaliidu presidendi Aivar Pohlaku, kes pole oma sõnavõttudes UEFA-t kritiseerinud. EJL-i arendusdirektor Mihkel Uiboleht selgitas täiendavalt, et vastava otsuse delegeerida kommentaaride andmine selles küsimuses Pohlakule tegid Delfilt kirja saanud juhatuse liikmed meilivahetuses.

Mida Aivar Pohlak täpsemalt UEFA otsuse ja Eestile 2026. aasta U17 EM-finaalturniiri korraldusõiguse kohta ütles, loe täpsemalt siit!

Eva Nõmme selgitas eile Delfile, miks pole EJL oma kodulehel erinevalt Lätist, Leedust ja paljudest teistest riikidest UEFA otsust hukka mõistvat avaldust teinud, vaid piirdunud ajakirjanike küsimustele vastamisega. Loe seda põhjendust siit!

Poja Andrease sünnipäevapeo melu keskel telefonitoru tõstnud Eesti koondise endine väravavaht ja praegune väravavahtide treener Poom ütles, et temani polnud meie kirjalikud küsimused päev varem kohale jõudnud ning temal pole probleemi oma isiklikku arvamust väljendada. Poom kinnitas, et tema seisukoht UEFA värske otsuse suhtes on selgelt tauniv: “Mina isiklikult ei pea seda õigeks, et nad [rahvusvahelistele võistlustele] tagasi lastakse. Minu seisukoht on, et mina seda ei aktsepteeri. See otsus on vale. Jalgpalliliit on samuti öelnud, et me nendega ei mängi - olen sellega absoluutselt nõus. Kuni Ukraina sõda käib, ei tohiks me mis tahes tasemel Venemaa koondisega mängida.“