Avageimi valitsesid prantslannad kindlalt, loovutades Eestile vaid kaheksa punkti. Teises ja kolmandas geimis olid võõrustajad juba selgelt paremini mängus sees, aga geimi lõpud kallutasid külalised endale vastavalt 25:19 ja 25:21.

Eestlannade resultatiivseim oli Kertu Laak 10 punktiga (+3). Silvia Pertens tõi kaheksa (+1) ja Nette Peit viis silma (+1).

Prantslannade poolel jõudsid kahekohalise punktiarvuni Lucille Gicquel (13 punkti; +11), Helena Cazaute (12 p; +7) ja Amelie Rotar (12 p; +4).

Eesti koondisel ootab nüüd ees kaks mänguvaba päeva. Prantsusmaa jätkab EM-i reedel Hispaania vastu. Neljapäeval lähevad omavahel vastamisi Soome - Slovakkia ja Holland - Hispaania.

Turniiri avamängul oli ametlikel andmetel 1991 pealtvaatajat (nii palju skanneeriti sisenemisel pileteid).

Eesti naiskond on Prantsusmaad ka võitnud, kui 2018. aastal saadi neist 3:2 jagu maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril. Enne seda on omavahel vastamisi mindud üheksakümnendatel.

Sel suvel Euroopa Hõbeliigas triumfeerinud Eesti koondist tabas nädalavahetusel kõhuviirus, mis nüüd on siiski taganemas, ent oma jälje mõistagi jätnud. Peatreener Alessandro Orefice leiab, et kõik juhtub põhjusega.

„Tuleme sammhaaval sellest viirusest tagasi ja kogume taas energiat. Ma usun, et kõik asjad juhtuvad põhjusega ja ehk aitas see viirus omal moel mängijatel stressi maha tõmmata. Sel suvel juhtus meil üldse palju asju ja usun, et ka need juhtusid mingil põhjusel. Nii et ju pidi see viirus meid ka just enne turniiri tabama,“ sõnas juhendaja. „Täna trennis näitasid mängijad suurepärast suhtumist ja energiat. Mõni neist ei saanud mitu päeva palli puutuda, aga täna olin treeninguga rahul.“

Eesti naiskonna koosseis EMil:

Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Häli Vahula
Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann
Nurgaründajad: Nette Peit, Merilin Paalo, Silvia Pertens, Kristiine Miilen, Salme Adeele Hollas
Temporündajad: Kätriin Põld, Liis Kiviloo, Eliise Hollas
Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm