Eesti resultatiivseim oli 14 punktiga Kaspar Treier. 12 punkti viskasid nii Sander Raieste kui ka Henri Drell, Raieste võttis maha ka 11 lauapalli. Kristian Kullamäe lisas neljale punktile üheksa korvisöötu. Põhja-Makedoonia kasuks tõid Vojdan Stojanovski 12 ja T.J. Shorts 11 punkti. Sealjuures tabas Shorts väljakult 16 viskest vaid 4.

1. veerandaeg: Eesti sai tänu Mikk Jurkatamme, Artur Konontšuki ja Henri Drelli korvidele ilusti minema. Kaitses peatati edukalt vastate liidrit T.J. Shortsi, kes viskas mööda kõik neli viset. Põhja-Makedoonia piirdus seitsme punktiga, Eesti viskas 25. Kaheksast kolmesest viis tabanud Eesti resultatiivseim oli esimesel veerandil Drell, kelle arvel oli seitse punkti.

2. veerandaeg: Eesti läks korraks lausa 25 punktiga ette, aga siis anti paaril korral pall sundimata eksimuste tõttu vastastele ja Põhja-Makedoonia sai mängu paremini sisse. Pärast Shortsi tabavat kolmest kahanes Eesti eduseis viis minutit enne poolaja lõppu 34:16 peale. Sander Raieste ja Kristian Kullamäe korvid tegid vastaste minispurdile aga lõpu ja pikemale pausile mindi Eesti juhtimisel 44:22. Raieste arvel oli 11 punkti ja 8 lauapalli, Drellil, Konontšukil ja Kaspar Treieril oli koos 7 punkti. Vastaste kasuks oli 9 punkti toonud Shorts.

3. ja 4. veerandaeg: Põhja-Makedoonia tuli veerandi alguses korraks 14 punkti kaugusele, aga üldiselt jätkus mäng samas rütmis kui esimesel poolajal. Neljandale perioodile läks Eesti vastu 65:44 eduseisus. Midagi ei muutunud ka mängu lõpus, Eesti võit oli kindel ja veenev.

Alagruppi juhib kahe vooru järel täiseduga Iisrael, Tšehhil ja Eestil on üks võit ning Põhja-Makedoonial null.

Kas Eesti pääseb mängima Poolasse järgmisel aastal peetava suure kvalifikatsiooniturniiri pileti nimel, selgub teisipäeval. Eestil on alagrupis kahe sekka tulekuks kaks võimalust:

1) Eesti alistab teisipäeval Iisraeli. Sel juhul on Eesti edasipääs kindel. Küsimus on vaid selles, kas grupi võitjana või mitte. Eesti võidab grupi kindlasti siis, kui Iisraeli võidetakse vähemalt kaheksa punktiga. Kui Tšehhi kaotab viimases mängus Põhja-Makedooniale, piisab Eestile grupis esikoha saamiseks ükskõik kui suurest võidust Iisraeli üle.

2) Eesti kaotab Iisraelile, aga Tšehhi kaotab Põhja-Makedooniale. Siis oleks nii Tšehhil, Eestil kui ka Põhja-Makedoonial üks võit ja lugema hakataks omavaheliste mängude korvide vahet. Eestil on see praegu +21, Tšehhil +3 ja Põhja-Makedoonial -24. Et Eestil ei oleks parim korvide vahe, peab Põhja-Makedoonia Tšehhit võitma 46 punktiga, mis on ebareaalne.

Vaata Eesti ja Põhja-Makedoonia kohtumise tipphetki:

Blogi:

Eesti koondis alustas kodust turniiri 74:77 kaotusega Tšehhile. Mängust saab pikemalt lugeda siit. Põhja-Makedoonia kaotas laupäeva õhtul Iisraelile 65:86. Teise vooru esimeses mängus võitis Iisrael täna 80:67 Tšehhit.

Eesti koondis vajab täna kindlasti võitu. Kui see õnnestub, saab hakata arvutama, mida Eesti peab viimases voorus kahe parema sekka tulekuks tegema. Kaotus muudaks Eesti edasipääsu kas täiesti võimatuks või jätaks sõltuvalt teiste matšide tulemustest alles vaid teoreetilised variandid.

Esmaspäev on olümpia eelvalikturniiril puhkepäev. Viimased mängud peetakse teisipäeval, kui Eesti kohtub Iisraeliga (kell 19) ja Põhja-Makedoonia heitleb Tšehhiga (kell 16).

Eesti koosseis:

Kristian Kullamäe (194 cm, Bilbao)
Kasper Suurorg (197 cm, TalTech/Optibet)
Mikk Jurkatamm (195 cm, Kalev/Cramo)
Joonas Riismaa (199 cm, Brindisi)
Hugo Toom (200 cm, Kalev/Cramo)
Henri Drell (205 cm, klubita)
Sander Raieste (203 cm, Vitoria Baskonia)
Artur Konontšuk (202 cm, Granada)
Kaspar Treier (204 cm, Sassari)
Kregor Hermet (205 cm, Kalev/Cramo)
Mihkel Kirves (200 cm, Kalev/Cramo)
Matthias Tass (208 cm, klubita)

Põhja-Makedoonia koosseis:

T.J. Shorts (175 cm, Paris Basketball)
Andrej Magdevski (192 cm, Groningen)
Andrej Šoškic (187 cm, Skopje Rabotnicki)
Petar Boshaleski (192 cm, Skopje Rabotnicki)
Vojdan Stojanovski (195 cm, Skopje MZT)
Damjan Robev (195 cm, Skopje MZT)
Marko Milovanovic (196 cm, Cremona)
Andrej Andonoski (201 cm, Skopje MZT)
Stojan Gjuroski (203 cm, Ourense)
Ljubomir Mladenovski (210 cm, Skopje MZT)
Andrej Maslinko (208 cm, KK Pelister)
Teodor Simic (214 cm, Igokea)

Põhja-Makedoonia tähtsaim puuduja on mängujuht Nenad Dimitrijevic, aga võrreldes Eesti, Tšehhi ja Iisraeliga said nad selleks suveks kokku rohkem põhitegijaid. Tallinna turniiril veab Põhja-Makedoonia rünnakuid kodustatud ameeriklasest mängujuht T.J. Shorts, teine tuntum pallur on täpse viskekäega kapten Vojdan Stojanovski.

Ela Eesti korvpallikoondisele kaasa ja osale ennustusmängus, mida toetab alkoholivaba Saku Originaal!