Neel ja tema ameeriklannast paariline, üksikmängu edetabelis 55. kohal asuv Emma Navarro kaotasid täna 16. asetusega USA - Hiina duole Caroline Dolehide - Shuai Zhang tulemusega 4:6, 3:6.

Avasetis suutsid Neel ja Navarro 1:4 kaotusseisust välja võidelda 4:4 viigi, kuid kümnendas geimis tegid vastased teise otsustava murde. Teises setis jäi Eesti - USA paar 0:3 taha ega suutnud enam mängu päästa. Kohtumine kestis poolteist tundi.

„Meil oli kindlasti võimalusi, mida me ära ei kasutanud. Jäime maha, tulime tagasi, oli väike momentum, millest võinuks rohkem kinni hakata. Aga üldiselt ma nautisin Emmaga mängimist. Ta tegi seal niivõrd häid asju! Soovin, et oleksin saanud teda rohkem välja aidata, kui mul selleks võimaluseaken avanes, aga ei tulnud täna välja,“ nentis Neel peale mängu Delfile ja Eesti Päevalehele.

Neel ja Navarro mängisid koos esimest korda. Navarro osales ka üksikmänguturniiril, kaotades avaringis venelannale Jekaterina Aleksandrovale, mistõttu ei olnud neid võimalus neil päevil koos trenni teha.

„Saime koos teha vaid 30-minutilise soojenduse, mis pole ilmselgelt piisav, aga seda võib oodata, kui sa üksikmängijaga paari moodustad. Ta oli imeline! Meil jäi puudu vaid natuke kommunikatsioonist ja teineteise mõistmisest, mis on paarismängu tähtis osa. Oleks meil tulevikus aega natuke rohkem kokku mängida, võib see viia juba paremate tulemusteni.“

Neeli oli täna toetamas ka tema ema ja 14-aastane õde, kes samuti tennist mängib. „Olen väga õnnelik, et ma eile ei pidanud mängima (ajakava järgi pidanuks naiste paarismäng algama eile, aga vihma tõttu on kogu kava pisut nihkes - G.L.), sest eile nad alles saabusid. Mul on väga hea meel, et nad mind siin toetasid. Õde sai mul isegi Aorangi Park harjutusväljakutel mõned löögid teha. Tema esmamulje oli: „Muru on veider“. Ütlesin, et see on alles algus. Ta ei mängi küll turniiride ja pühendumise mõttes sellisel tasemel nagu mina tema vanuses, aga tal on palju potentsiaali ning atleetlikust ja kiirust. Kunagi ei tea...“ rääkis Ingrid.

„Ta kohtab siin palju mängijaid, keda on vaid telerist näinud. See tunne rinnus, mis temast sel hetkel läbi käib - minulgi oli kunagi nii. Hea on seda jälle näha! Pole vahet, kas need on ta lemmikmängijad või mitte. Ta tunneb nägupidi nii legende kui ka praegusi tippe.“

Läheb Kontaveitile kaasa elama

Neel jääb Wimbledoni veel üheks päevaks ning kavatseb homme olla ka 5. väljakul (päeva kolmas mäng) Anett Kontaveiti toetamas. Eesti esireket on end nimelt üles andnud ka paarismängus, kus tema partneriks on samuti Tallinki poolt sponsoreeritav Emil Ruusuvuori. Soomlane jõudis juba pärast üksikmängu avaringi kaotust Stan Wawrinkale koju sõita, kuid tuleb homseks spetsiaalselt Aneti pärast tagasi Wimbledoni.

„Segapaar on niivõrd suurepärane mäng. Tean, et seal peale saamine tuli talle üllatusena. Aga ma leian, et see on imeline viis, kuidas Wimbledoni ja selle imelise karjääriga, mis tal on olnud, hüvasti jätta,“ sõnas Neel.

Wimbledonist edasi läheb Neel Rootsi Bastadi WTA 125 turniirile ning enne USA turneed näeb teda Euroopas mängimas veel Palermos ja Hamburgis. „Muidugi soovin, et saaksin siin veel väljakule astuda, sellel murul ja üldse nii erilises kohas. Teen endast kõik, et järgmisel aastal tagasi olla,“ lisas ta.

Karjääri viimast turniiri pidav Anett Kontaveit jäi täna naisüksikmängu teises ringis alla 32. asetusega tšehhitarile Marie Bouzkovale 1:6, 2:6.