Vabapääsmega turniirile saanud 29-aastane Broady teenis karjääri magusaima võidu, alistades esmakordselt maailma edetabeli esiviie hulka kuuluva mängija. Tänane põnevusmatš kestis kolm tundi ja 27 minutit.

„Kui ma eile õhtul magama läksin, mõtlesin, mida ma ütleksin, kui ma matši võidaksin, ja ma ei tea, mida praegu öelda,“ ütles vasakukäeline Broady kohtumise järel naerdes. „Wimbledoni peaväljak on päris hirmutav ja erutav kogemus – see on olnud minu unistus alates viieaastasest peale.“

Järgnevalt kohtub britt endise Wimbledoni veerandfinalisti Denis Shapovaloviga (ATP 29.).

„Denis on elav talent, ta on üks maailma parimaid mängijaid, nagu ka Casper. Ta on siin võitnud Wimbledoni juunioride turniiri, jõudnud veerandfinaali. Ta on suurepärane mängija, aga sellise rahvahulga ees, miks mitte proovida uuesti [üllatada]?“ lisas Broady, kes pole kunagi maailma esisajasse kuulunud.

Suurüllataja jõudis suurel slämmil teistkordselt kolmandasse ringi. Sama suutis ta Wimbledonis ka eelmisel aastal.

Naisüksikmängus lõppes täna lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 17.) teekond, kes kaotas rumeenlanna Sorana Cirsteale (WTA 37.) 6:4, 6:7 (6), 4:6.

Karjääri viimast turniiri pidav Anett Kontaveit jäi täna teises ringis alla 32. asetusega tšehhitarile Marie Bouzkovale 1:6, 2:6.