„Kui mulle Õhtulehest helistati, siis sain esimest korda sellest teada,“ sõnas Teigamägi Delfile.

Kuna alajuht ei ole asjaoludega veel täpselt kursis, ei osanud ta juhtumit pikemalt kommenteerida.

Tema andmetel pole prokuratuur ega politsei ühegi kergejõustikuliidu töötaja ega ka juhatuse liikme poole sellel teemal pöördunud. Teatavasti määras alaliit tänavu veebruaris Virule samade kahtlustuste alusel tähtajatu kergejõustikus tegutsemise keelu.

Ka selle kohta ei olnud Teigamäel infot, kas viimastel kuudel on Viru juhtumis esile tulnud uusi kannatajaid.

Mis on alaliidu järgmised sammud? „Kui me saame rohkem infot, siis arutame seda juhatuse liikmetega nagu iga teist teemat. Mingi vaatenurga alt on see ala jaoks oluline teema,“ lausus Teigamägi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja kinnitas täna Delfile, et politsei esitas teisipäeval Virule kuriteokahtlustuse.

„Kahtlustuse kohaselt on ta [Viru] kuritarvitanud enda treeneripositsiooni ja mõju treenitavatele. Treener on kahtlustuse kohaselt kasutanud ära õpilaste usaldust ja sõltuvust ning astunud treenitavatega seksuaalvahekorda. Selliselt noorte sportlikke ambitsioone ja sõltuvussuhet ära kasutades seksuaalvahekorda astumine on kuritegu. Seetõttu tuleb meil kahtlust põhjalikult kriminaalmenetluses kontrollida,“ sõnas Kaldoja.