„Penarroya püüab meeskonnas jätkata stiilis, mida Baskonia fännid on nautinud. Sportlikud eesmärgid on püüda kõrgeid kohti nii Euroliigas kui Hispaania kõrgliigas,“ seisis Baskonia avalduses. Baskonia ridadesse kuuluvad Eesti koondislased Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste, kel mõlemal samuti järgmiseks hooajaks kehtiv leping olemas.

Möödunud aastal Valenciast Baskoniasse siirdunud 54-aastase Penarroya käe all nautis Baskonia kohati suurepäraseid perioode, kuid hooaja lõpp soovitud kujul ei läinud. Hispaania meistriliigas põhiturniiril teise koha saanud eestlaste koduklubi langes konkurentsist veerandfinaalis Badalona Joventuti vastu. Euroliigas võitles Baskonia viimase vooruni veerandfinaali koha eest, aga paraku jäi Hispaania tiim lõpuks esimesena joone alla.

Seoses koduse hooaja varaku lõpuga hakati Hispaania meedias spekuleerima ka Penarroya tuleviku üle. Nüüdseks on selge, et hispaanlasest juhendaja jätkab tiimis ka sügisel.

26-aastane Kotsar mängis Hispaania kõrgliigas debüüthooajal 34 kohtumises. Keskmisteks näitajateks jäid 20,3 minutit, 9,3 punkti, 5 lauapalli, 1,5 korvisöötu ja 0,7 vaheltlõiget. Kahepunktivisetest tabas ta 61,7% ja vabavisetest 71,8%. Efektiivsusnäitaja arvestuses on Kotsar 13,9-ga praegu kõrgliigas 18. kohal.

24-aastane Raieste sai platsile 27 mängus. Ta viskas keskmiselt 12,7 minuti jooksul 2,7 punkti, võttis 1,9 lauapalli ja tegi 0,4 vaheltlõiget. Kahepunktivisetest tabas ta 46,4%, kolmestest 30,6% ja vabavisetest 72,2%.