Eile lõppenud Euroopa võimlemisliidu korraldatud konkursil „Gymnast of the Year“ (Aasta võimleja) edestas Kaasik võimsalt teisi nominente. Paidest pärit võimleja saadud rahvusvaheline tunnustus on Eesti võimlemise ajaloos esmakordne.

Kokku esitasid Euroopa alaliidud vastavasse kategooriasse 15 kandidaati, kellest pääses rahvahääletuse finaalvooru ainult viis parimat, teatab Eesti võimlemisliidu koduleht.

Kaasiku sõnul oli hääletamise tulemus üllatav, kuid tekitas head meelt: „Tegelikult oli juba see väga suur üllatus minu jaoks, et ma üldse sellises kohas nominent olin. See, et seal ka võitsin on veel suurem üllatus. Samas, nüüd mõeldes, on see ju päris lahe, et Eesti võimlemine paistab silma ka rahvusvaheliselt.“

Kaasik on esimene eestlasest batuudihüpete täiskasvanute MM-il osalenud võimleja. Kretel on Tartu ülikooli kehakultuuri teaduskonna kehalise kasvatuse õpetaja kraad, kehtiv võimlemistreeneri kutse ning treeningute kõrvalt tegeleb ta väikelaste õpetamisega.

Batuudihüpetega tegeleb Kaasik tänu oma treenerist emale, kelle teekond batuudihüpete maailma algas ekslikult osaletud batuudihüpete koolitusel, kuhu ta sattus sportakrobaatika asemel.

Oma teekonnast batuudihüpetel rääkisid Kaasik ja ta ema eelmisel aastal ka Delfi videoloos. Vaata videot või loe lähemalt siit!