Šiauliai teatel sõlmis klubi 42-aastase lätlasest peatreeneriga kaheaastase lepingu, mida on võimalik veel hooaja võrra pikendada.

Mazurs sõnas pressiteate vahendusel, et tal on suur au liituda Šiauliai klubiga ning olla osa Leedu korvpallikultuurist. „Leedu korvpallurid on alati olnud tuntud oma võitluse ja konkurentsihimu poolest. Korvpall voolab neil veres,“ rääkis lätlane. „Loodame, et muudatused klubis laovad uue vundamendi tulevikuks ning saavutame koos oma eesmärgid.“

Šiauliai on klubi ajaloos võitnud kolmel korral Balti liiga. Leedu meistriliigas on tiim võitnud üheksa korda pronksmedali. Lõppenud hooajal jäi Šiauliai esimesena play-offist välja.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa spordidirektor Janar Talts rääkis esmaspäeval Delfile, et Tartu klubi pakkus Mazursile lepingut, aga 42-aastane lätlane otsustas siiski karjääris uue sammu teha.

„Meie soovime talle ainult jõudu ja jaksu, et ta saaks uutel jahimaadel sama hästi hakkama. Ja edu talle! Klubi seisukohalt on see ka päris äge, et ta saab siit edasi liikuda. Ei ole see asi nii hull, kui me arvame või tahame arvata,“ andis Talts mõista, et Eesti liiga taset ei tasu häbeneda.

Tema sõnul sai klubi Mazursi lahkumisest teada alles paar päeva tagasi ning seega käib hetkel kibe töö, et uus peatreener leida.

Mazursi käe all võitis Tartu Ülikool 2021. aastal Eesti karikavõistlused ning viimasel kahel hooajal jõudis klubi ka Eesti meistrivõistlustel finaali, kus tunnistati vastavalt Pärnu Sadama ja BC Kalev/Cramo paremust.