„See oli tema otsus, et ta tahab edasi liikuda. Ma pole veel kinnitust saanud, kas ta on juba uuele lepingule allkirjad alla saanud, aga jah see oli tema otsus,“ rääkis Talts.

Spordidirektori sõnul pakkus ka Tartu klubi Mazursile lepingut, aga 42-aastane lätlane otsustas siiski karjääris uue sammu teha.

„Tegime uue omapoolse pakkumise ja ta võttis väikese mõtlemisaja, aga mujalt oli ka huvi. Tundub, et ta liigub siit ikka edasi,“ lausus Talts.

„Meie soovime talle ainult jõudu ja jaksu, et ta saaks uutel jahimaadel sama hästi hakkama. Ja edu talle! Klubi seisukohalt on see ka päris äge, et ta saab siit edasi liikuda. Ei ole see asi nii hull, kui me arvame või tahame arvata,“ andis Talts mõista, et Eesti liiga taset ei tasu häbeneda.

Tema sõnul sai klubi Mazursi lahkumisest teada alles paar päeva tagasi ning seega käib hetkel kibe töö, et uus peatreener leida. Seda, kuhu lätlane maandub, Talts aga öelda ei soovinud.

Mazursi käe all võitis Tartu Ülikool 2021. aastal Eesti karikavõistlused ning viimasel kahel hooajal jõudis klubi ka Eesti meistrivõistlustel finaali, kus tunnistati vastavalt Pärnu Sadama ja BC Kalev/Cramo paremust.