Mängijana meeste koondist 120 korral esindanud Poom peab meeldejäävaimaks mänguks 1997. aasta veebruaris toimunud kohtumist Šotimaaga.

„Šotimaal oli tol ajal päris tugev koondis mitme tippmängijaga. Meil õnnestus mängida 0:0 viiki ja see oli Eesti koondisele esimene punkt ja nullimäng endast suurema ja tugeva jalgpalliriigi vastu. Võib öelda, et see mäng avas mulle uksed Derby Countysse: paar kuud hiljem tegin Premier League'is debüüdi Manchester Unitedi vastu,“ rääkis Poom.

Poomi sõnul on jalgpallis alati kõik võimalik, ka väiksemate riikide nagu Eesti jaoks. „Mulle on nii mängija kui treenerina olnud alati auasi Eesti koondist esindada. Loomulikult on kuskil kaugel ka unistus oma riigi koondisega finaalturniirile jõuda,“ sõnas Poom, olles üks nendest meie seas olevatest, kes on enim koondise mänge vahetult staadionil näinud: esmalt mängijana 17 aasta jooksul, seejärel treenerina ligi 15 aastat.

Tribüünid tulevad täis

Täna kirjutas Delfi Sport, et Eesti – Belgia EM-valikmängule on soetatud juba 9000 piletit. Et valikmängule on oodata enam kui 10 000 pealtvaatajat, soovitab jalgpalliliit kõigil huvilistel osta pääse varakult eelmüügist.

Eesti – Belgia mängu eel avatakse staadioni kõrval festivaliala kell 19 ning seal astub kaasakiskuva tunniajase programmiga üles aasta artist Stefan, kes alustab kell 19.30. Staadioni sissepääsud avatakse 19.45. Koondised alustavad mängueelse soojendusega kell 21.00, hümnid kõlavad kell 21.30 ning kohtunik annab avavile kell 21.45. Mängu esitleb EJLi suurtoetaja Coolbet.

Pääsmed Eesti – Belgia mängule on müügil Eesti Jalgpalli Liidu kodulehel ja Piletilevis.

Jalgpalliliit soovitab kõigil huvilistel tulla kohale varakult ja varuda staadionile sisenemiseks piisavalt aega. Autoga saabujatel tuleb arvestada, et A. Le Coq Arena läheduses on parkimine ainult erilubadega. Liikumiseks tuleks võimalusel kasutada ühistransporti või tulla staadionile jala. Elron paneb 20. juunil Tallinnas A. Le Coq Arena jalgpallistaadionil toimuva Eesti-Belgia EM-valikmängu järel Tartu ja Keila suundadel käiku täiendavad öised lisarongid.