Rootsi spordiliidu juht Anna Setzman kinnitas, et see uudis, mis levis nädala alguses ka rahvusvahelises meedias kulutulena, ei vasta tõele.

„Kogu see teave on vale,“ ütles Setzman Deutsche Wellele saadetud kirjalikus avalduses. „Praegu levitatakse mõnes rahvusvahelises meedias valeinfot Rootsi ja Rootsi spordi kohta. See info lükatakse kategooriliselt ümber.“

Kogu uudis sai alguse Rootsi ajalehest Göteborgs-Posten, kus teatati, et Euroopa seksi meistrivõistluste korraldamise taga on Dragan Bratic.

Ajalehe andmetel soovib Bratic, kellele kuulub mitu striptiisiklubi, et seks muutuks spordialaks. Avalduse Rootsi spordiliidu liikmeks astumiseks esitas ta selle aasta jaanuaris.

Rootsi spordiliit kinnitas DW-le, et avalduse esitas üksikisik, kes väitis, et tema ongi seksiliit, kuid tema taotlus lükati mais tagasi.

„Rootsi spordiliit on juhtinud tähelepanu tõsiasjale, et praegu levivad mitmes rahvusvahelises meedias uudised, et seksiliit on saanud Rootsi spordiliidu liikmeks,“ ütles Setzman avalduses. „Tegemist on valeinfoga, mille eesmärk on määrida Rootsi spordi ja Rootsi mainet.“

Göteborgs-Posteni andmetel pidi ajaloo esimene seksi EM toimuma Jönköpingis ning seal pidid teiste seas osalema ka Soome, Inglismaa, Kreeka, Hispaania, Portugali, Prantsusmaa, Itaalia ja Ukraina võistlejad. Ajalehe väitel oli möödunud nädalavahetusel end võistlusele kirja pannud 13 inimest.

Võistluse reeglid olevat ajalehe teatel üsna lihtsad. Üks etteaste kestab 45 minutit kuni tund ning selle vältel hindab kolmest kohtunikust koosnev žürii seksuaalvahekorra erinevaid osi. Samuti mõõdetakse võistlejate pulssi ja vererõhku. Lõpptulemust saab mõjutada ka publik, kes näeb sündmust otseülekande vahendusel. Põnevuse säilitamiseks kasutatakse play-off-süsteemi, kus iga päeva parimad pääsevad järgmisesse ringi, väitis Göteborgs-Posten.

Bratic väitis Deutsche Wellele, et seksi meistrivõistlused ikkagi toimuvad, kuid Rootsi spordiliit sellega seotud ei ole.