Võistluse korraldab Rootsi seksiliit (SSF), kelle eesmärk on muuta seks spordiks nagu iga teinegi. Nad soovisid oma alaliitu ka ametlikult registreerida, ent avaldus lükati mullu detsembris tagasi.

Riksidrottsförbundet ehk Rootsi vaste olümpiakomiteele tõdes, et SSF-i avalduses oli väga palju puudusi. Riksidrottsförbundeti juht Björn Erikssoni tõdes, et ka punktide täitmisel on nende vastu võtmine väga ebareaalne. „Avalduse osas pole mingit arvamust, sest see on juba algusest peale täiesti absurdne,“ ütles ta Rootsi portaalile Expressen.

Seksientusiast ja SSF-i juht Dragan Bratic on aga veendunud, et seksi muutumine ametlikuks spordiks on vaid aja küsimus. „Nagu igal teisel spordialal, nõuab seksis soovitud tulemuste saavutamine trenni. Seetõttu on igati loogiline, et inimesed hakkavad ka sellel alal võistlema,“ väitis ta.

Nii toimub Jönköpingis ajaloo esimene seksi EM, kus teiste seas võtavad osa Soome, Inglismaa, Kreeka, Hispaania, Portugali, Prantsusmaa, Itaalia ja Ukraina võistlejad. Möödunud nädalavahetusel oli end kirja pannud 13 inimest, kuid ideaalis ootavad korraldajad 20 võistlejat.

Reeglidki on üsna lihtsad. Üks etteaste kestab 45 minutit kuni tund, selle vältel hinnatakse seksuaalvahekorra erinevaid osiseid. Samuti mõõdetakse võistlejate pulssi ja vererõhku. Võistluspäevad kestavad kokku kuus tundi.

Sooritusi hindab kolmest kohtunikust koosnev žürii, lisaks saab lõpptulemust mõjutada publik, kes näeb sündmust otseülekande vahendusel. Põnevuse säilitamiseks kasutatakse play-off-süsteemi, kus iga päeva parimad pääsevad järgmisesse ringi.

„See on nagu Eurovision!“ võttis Bratic selle nädala ühe põnevama spordisündmuse kokku.