Valgevenelanna võitis kohtumise 6 : 4, 6 : 4 ning kohtub turniiri poolfinaalis tšehhitari Karolina Muchovaga (WTA 43.). Mõistagi me eilses kohtumises poliitiliselt põhjustel kahe naise vahel käesurumist ei näinud.

„Austan Arynat ja Elinat. Nad on olukorras, mida me ei saagi mõista. Me ei ole selle keskel. Mängijad teevad seda, mida suudavad ja tulevad toime kohutava olukorraga oma riigis. Kätt suruda kellegagi, kui käimas on suurem konflikt - see ei ole lihtne. Nad mängivad turniiridel, aga neil on raske minna matšile suhtumisega nagu nende riikide vahel ei toimuks midagi,“ avaldas kohtumise järel arvamust Eurospordi ekspert Alex Corretja.

Vaatamata eilsele kaotusele tegi hiljuti emaks saanud Elina Svitolina suurepärase turniiri, ületades kõiki ootusi. Kiidusõnu jagub Ukraina naistennisist suunas ka kunagisel Briti tennisistil Tim Henmanil.

„Svitolina teekond on olnud uskumatu. Ta on koos abikaasa Gael Monfilsi ja oma lapsega riigi eest väljas. Loodetavasti oli see turniir suuremate ja paremate asjade algus,“ rääkis Henman.

Ta jätkas: Sabalenka ja Svitolina mängustiilid on sarnased, kuid valgevenelanna omab rohkem jõudu. Tema vastu on väga raske mängida. Kui ta mängib oma taseme välja, siis kaldub kõik Sabalenka jaoks õiges suunas.“

Esimese ja teise ringi kohtumiste järel pressikonverentsil käinud Sabalenka vältis ajakirjandust kolmanda ringi ja kaheksandikfinaali järel. Eilsest mängujärgsest pressikonverentsist võttis valgevenelanna taas osa ning taas olid põhiteemad seotud mitte tennise, vaid poliitikaga. Toimunud pressikonverentsist saab lugeda siit.

Täna selguvad Prantsusmaa lahtistel kõik poolfinaali pääsejad. Naiste teises tabelipooles kohtuvad omavahel brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 14.) ja Ons Jabeur (WTA 7.) ning Iga Swiatek (WTA 1.) ja Coco Gauff (WTA 6.).