Reedel võitlesid esikoha eest Sébastien Ogier (Toyota) ja Esapekka Lappi (Hyundai). Kiiruskatsete esimestel läbimistel oli kindlaim Ogier, kellel oli enne hoolduspausi Lappi ees 16,3-sekundiline edu. Päeva teises pooles säras Lappi, kes läks õhtusse ralli liidrina. Tema edu Ogier’ ees oli 0,1 sekundit, Thierry Neuville (Hyundai) kaotas talle 18,6 sekundit ja ülejäänud sõitjad juba üle kolmveerand minuti.

Teisena startinud Tänak pidi reedel suuresti teistele teed puhastama ja ta oli läbivalt esikümne teises pooles. Päeva viimasel ehk seitsmendal kiiruskatsel tehniliste probleemidega hädas olnud Tänak langes reede õhtuks seitsmendaks (+1.09,8).

Laupäeva põhiteemaks osutusid veetakistused. Kaheksandal kiiruskatsel päädis veest läbi kihutamise järel Takamoto Katsuta võistlus. Üheksandal kiiruskatsel sõitis läbi lombi Tänak, kelle Ford Puma suri välja ja kes ülesõidul jäigi tee äärde. Järgmisel kiiruskatsel lõhkus veetakistuses oma auto Elfyn Evans, kes kukkus sellega suurest mängust välja, aga tema sai vähemalt võistlust jätkata.

Kui laupäeva hommikul lahutas Ogier’d ja Lappit vähem kui sekund, siis päeva teises pooles tõusis Ogier kindlalt troonile ja hoolduspausi eel oli tema edu teise koha ees ligi 20 sekundit. Kuid laupäeva eelviimasel katsel lasi Ogier vihmasajus ühe vasakkurvi sirgeks, Ogier’ Toyota vajus kraavi ja välja seda sealt ei saadudki. Nii tõusis Sardiinia etappi juhtima laupäeval järjepanu kiiruskatseid võitnud Neuville, kes lõpetas ka päeva kindla liidrina.

Superrally süsteemis võistlemist jätkanud Tänak alustas pühapäeva kahe katsevõiduga. Ralli 17. kiiruskatse jäi viimaseks viiendat kohta hoidnud Dani Sordole, kelle autot tabasid tehnilised mured. Lõpuks võtsid Hyundaid kaksikvõidu, sest Neuville järel lõpetas teisena Lappi. Etapiga võib rahul olla ka Rovanperä, kes kolmanda koha kõrval sai lisaks maksimaalsed silmad punktikatselt. Ott Tänak oli punktikatsel teine ja Takamoto Katsuta kolmas.

Sardiinia ralli kümme parimat (allikas www.ewrc-results.com)

Lõppseis

„Kuuenda käigu“ otsesaadete ajad:
pühapäeval kell 16.00