Kaheksakordne maailmameister Ogier tõusis laupäeva hommikul Sardiinia etapi liidriks, kuid esikolmikus käis tihe võitlus. 14. kiiruskatse eel mahtusid Ogier, Esapekka Lappi ja Thierry Neuville 7,4 sekundi sisse.

Õhtustel katsetel segas kaarte ka vihmasadu, mis muutis olud üsna libedaks. 14. kiiruskatsel lasigi Ogier ühe kiire vasakkurvi sirgeks ning masin vajus kraavi. Ehkki Toyota oli sisuliselt pooleldi teel, siis seda taas teele ei õnnestunud vedada ja prantslane katkestas. Kumbki autos viibinud mees olukorras viga ei saanud.

„Napilt enne starti avastasime, et meil on üks rehv tühi. Pidime selle kiirelt ära vahetama. Suutsime seda vähem kui minutiga ja jõudsime enam-vähem õigel ajal starti. Kuid see kõik juhtus mudas. Hüppasin autosse, alustasin kiiruskatset ja ma tean, et see kõlab idiootselt... ma pidurdasin ja jalg libises pedaalilt,“ kirjeldas Ogier juhtunut DirtFishile.

„Mu saabas oli mudane, see libises pedaalilt ja kui jõudsin jala tagasi pedaalile panna, oli juba liiga hilja. Rattad läksid lukku...“ jätkas ta. „Oleks masin libisenud meetri vähem, siis oleksime saanud võistlust jätkata. Täna polnud minu päev. Proovisime pealtvaatajate abiga autot tagasi teele lükata, kuid see polnud võimalik.“

Nii langesid laupäeval konkurentsist nii Takamoto Katsuta, Ott Tänak kui ka Sebastien Ogier, samuti ei saanud laupäevastele katsetele startida reedel masina lõhkunud Pierre-Louis Loubet. Nii sõitis laupäeva õhtul Sardiinia teedel vaid viis Rally1 autot.