2003. aastal sündinud Erko Jonne Tõugjas on FC Nõmme Unitedi kasvandik. 17–aastaselt tuli noorele keskkaitsjale pakkumine, mis pani teda Unitedi punamusta vahetama mitmekordse Eesti meistri, FC Flora rohelise mängusärgi vastu. Debüüthooajal ehk 2021. aastal oli Tõugjas rohkem kaasatud Flora duubelmeeskonna tegemistesse: Premium liigas sai mees platsile vaid kahes kohtumises.

Sama hooaeg oli Eesti klubijalgpallis ajalooline, kuna esmakordselt jõudis Eesti jalgpalliklubi eurosarja alagrupimängudele. Tõugjas panustas Flora meeldejäävasse euroteekonda ühe vahetusest sekkumisega, kui ta saadeti viimase play-off ringi avakohtumises Shamrock Roversiga üleminutiteks platsile.

Ka 2022. aasta hooaja esimeses pooles ei pälvinud Tõugjas peatreener Jürgen Henni usaldust, mistõttu pidi mees ootama hooaja esimesi kõrgliiga minuteid kuni augusti keskpaigani. Kohtumises FC Nõmme Kalju vastu mängis Tõugjas Premium liiga hooaja esimesed 90 minutit, kuid seda mitte Flora särgis. Suvises üleminekuaknas läks Tõugjas kõrgliiga tasemel mängupraktikat koguma Tallinna JK Legionisse ning poole hooaja pikkuse laenuperioodiga kogunes 17 mängu. Vaadates tagasi Legioni ajale, paistab keskkaitsja jutust rahulolu. „Tundsin ennast hästi. Ma arvan, et eelmise hooaja teine pool Premium liigas aitas mind päris palju.“

2023. aasta ehk tänavuse hooaja algus on senisest kolmest Floraga veedetust õnnestunuim, sest Tõugjas on olnud regulaarne valik keskkaitsja kohale. 24. mai seisuga on Tõugjas teeninud 721 mänguminutit ning 16. aprillist oli tal käsil ligi kuupikkune periood, kus tegi kaasa kaheksas järjestikuses kohtumises kõik 90 minutit (7 liigas + karikasarja poolfinaal). Hetkel vaevab meest kerge põlvevigastus, mistõttu 19. mai kohtumises Harju JK Laagriga sai hea seeria lõpu. Kokku on mees seni platsil käinud neljateistkümnest mängust kümnel, neist kaheksal on kuulunud põhikoosseisu.

Edukas hooaja algus on kaitsjale tulnud positiivse üllatusena. „Kuigi enesetunne oli hea hooaja ettevalmistusel, siis sellist starti ei osanud ma oodata,“ tõdes Tõugjas. Kuigi pool hooaega Legionis andis rohkelt mängupraktikat, siis keskkaitsja nõustub väitega, et just tänavuse hooaja edukas algus annab põhjust rääkida läbimurdehooajast: „Ma tunnen, et see hooaeg ma saan ennast tõestada tasemel, kus panused on kõrgemad.“