Kanepi ja venelanna Angelina Gabujeva tunnistasid Strasbourgi turniiri avaringis Su-Wei Hsieh ja Wang Xinyu 6 : 4, 6 : 2 paremust.

Sõõrumaa sõnul on arusaadav, kui Eesti sportlane läheb näiteks olümpiakoha nimel agressorriigi sportlasega vastamisi, kuid Strasbourgi turniiril sellist olukorda polnud, seega ta Kanepi otsust heaks ei kiida.

„Aga mängida koos ja paaris – seda sa kindlasti ei pea tegema. See on puhtalt inimlikkuse ja eetika koht. Saavutussportlane on meie riigi saadik. Tema võitude puhul mängitakse hümni, tõstetakse masti lipp. Sul on midagi puudu, kui sa ei saa oma riigi kodanikuna oma riigi seisukohtadest aru ja astud neile vastu,“ vahendab ERR-i spordiportaal Sõõrumaa sõnu.

Kanepiga ta aga isiklikult sellest juhtumist rääkinud pole: „Ta on nii vana sportlane ja eks ma tunnen paljude sportlaste iseloomu ja nii edasi. Ta ju tajus seda, et surve selle vastu oli nii suur. Minna iga inimest tema igal käitumisel keelitama – eks igaüks peab seda juga ise juhtima, mille välja laseb,“ lisas Sõõrumaa.

„Ma arvan, et Kaia Kanepi on maailmas piisavalt tuntud mängija, kes oma käiguga ei kutsunud poleemikat esile mitte ainult Eestis, vaid ka väljaspool piire. Igal juhul juhtis ta kõvasti tähelepanu sellistele kohtadele, mis toimuvad ju pea iga turniir,“ lisas Sõõrumaa.

Kanepi saab EOK-lt olümpiamängude kandidaadina C-kategooria ettevalmistustoetust 1250 eurot kuus.

EOK peasekretär Siim Sukles rääkis Delfile, et Kanepilt rahalist toetust olümpiakomitee ära võtta ei saa.

„EOK toetused on seotud sportlike tulemustega ja selle äravõtmine toimub samuti vastavalt reeglitele. Olgu selleks siis puudulik sportlik tulemus või eksimine keelatud ainete tarvitamise suhtes. Muud eetilised valikud ja inimlikkus ei ole veel selleks kriteeriumiuks,“ rääkis Sukles.

Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint ütles laupäeval Delfile, et kuigi Kanepi otsus on alaliidu väärtushinnangutega vastuolus, ei kavatse nad ta tegemistesse sekkuda. Kas Kanepi otsus venelannaga paari mängida tenniseliidu juhatuses arutlusele tuleb, ei osanud Hint öelda.

Mullu oktoobris mängis Vene tennisistiga ühel pool võrku paarimängu ka Elena Malõgina, kes võitis Irina Hromatšjovaga Bulgaarias toimunud ITF-i W25 taseme turniiri.

1x
00:00