Helsingin Sanomat kirjutab, et MuKi alla 12-aastaste võistkonna mängijad ja treenerid sattusid Eestis Nord Cupi korvpalliturniiril Kohila SK mängijate rassistlike solvangute ohvriks.

„Süüdimõistetud mängijad said turniiri korraldajalt ühemängulise võistluskeelu. Kohila SK treener käskis oma mängijatel vabandust paluda ja nad kuuletusid,“ kirjutab Soome ajaleht.

Kohila treener Kaur Heinaru ütles Eesti väljaannetele, et mängijad vabandasid tema palvel. Samas väitis Heinaru, et sündmuste ahel sai alguse sellest, et MuKi mängija tegi ühe nende korvpalluri kehakaalu kohta solvavaid märkusi.

„See on absoluutselt lubamatu, mida meie mängija tegi. Absoluutselt ei tolereeri seda. Kui küsisin meie mängijalt, miks ta tegi seda, siis ta nuttis ja rääkis, et teda noriti mitu korda. Ilmselt inglise keeles öeldi, et ta on paks. Ta on kehalt natuke suurem poiss. Ühel hetkel pandi talle korvpallikeeles kulp ja kulbipanija oli teinud mingeid häälitsusi. Treeneritele ja kohtunikele jäi see märkamata, sest sellesse ei sekkutud,“ ütles Heinaru Delfile.

Soome klubi lükkas oma pressiteates treeneri väited ümber.

„Oleme oma mängijatega nädalavahetuse sündmusi hoolikalt käsitlenud. Nad ei ole käitunud väidetaval ebasobival viisil,“ seisab MuKi avalduses, millele on alla kirjutanud klubi treenerid Antti Pesonen, Manne Pyykkö, Eerik Huitti ja Robert Roche.

„Rassismi ja diskrimineerimisega tuleb alati tegeleda – treenerite, klubide ja korraldajate kohustus on tagada, et selliseid asju ei juhtuks,“ seisab nende pöördumises.

Ühtlasi kiidab klubi Tallinna turniiri korraldajaid, kes „võtsid asja tõsiselt“, mõistes juhtunu ühemõtteliselt hukka.

Jaga
Kommentaarid