Sordoga kolmandat autot jaganud iirlasest rallisõitja Craig Breen hukkus traagiliselt Horvaatia MM-etapile eelnenud testil. Kui möödunud nädalal Portugalis ja kahel järgmisel etapil Sardiinias ning Keenias võistleb Sordo, siis seejärel ootavad ees kiired Eesti ja Soome kruusateed, mis hispaanlase lemmikute hulka ei kuulu.

Hyundai pealik Cyril Abiteboul on andnud mõista, et tiim mõtleb sõitjat valides ka pikema tuleviku peale. „Tegutseme pikemaajalise plaani nimel, millega on vaja varsti peale hakata. Vähemalt paari etapi pärast vajame uut strateegiat,“ rääkis Abiteboul Ilta-Sanomatele. „Praegune hooaeg saab olema võtmehetk valitava sõitja tuleviku jaoks.“

Soome väljaanne on õhku visanud kaks nime, kes võiks Hyundai valikusse kuuluda. Kui varem on juttu olnud Teemu Suninenist (loe pikemalt siit), siis nüüd käis Ilta-Sanomat välja ka Emil Lindholmi nime. 26-aastane soomlane võitis tunamullu WRC3 ja möödunud aastal WRC2 MM-tiitli. Tänavugi sõidab ta Toksporti Škoda Fabia ridades Rally2 klassis.

„Ma ei saa midagi kommenteerida, sest ma ei tea midagi, aga tore on lootuses elada,“ kommenteeris Lindholm põgusalt Soome meediale.

Telgitagustes Lindholmi aitav kahekordne maailmameister Marcus Grönholm oli jutus veel napisõnalisem. „Vaatame,“ sõnas rallilegend.

Ralliportaal DirtFish on spekuleerinud hoopis Oliver Solbergi võimaliku Hyundaisse naasmise osas. 21-aastane Rootsit esindav rallisõitja kuulus viimasel kahel hooajal Lõuna-Korea autotootja programmi ning võistles mitmel etapil ka Rally1 autos, aga möödunud aasta lõpus osapoolte koostöö lõppes.

„Ma ei taha ühtegi konkreetset nime välja käia. Pole vahet, kas ta kuulub plaanidesse või mitte,“ kostis Abiteboul DirtFishi küsimusele, kas Solbergi võib taas Hyundais näha. „Nagu olen öelnud, meil on strateegia olemas ja peame valima, kes sellega kõige paremini kokku sobib. Jutt ei käi ainult ühest inimesest. Hyundai pikemaajalise plaani jaoks on vaja mitut inimest.“