Rahvusvahelise judoliit otsustas möödunud laupäeval, et venelased ja valgevenelased tohivad MM-il osaleda neutraalsete sportlastena.

MM-il on võistlustules ka viis eestlast, kuid agressorriikide sportlastega võivad nad kokku minna alles veerandfinaalis.

Kuni 66-kiloste meeste klassis võistlev Oscar Pertelson läheb avaringis ehk 64 parema seas vastamisi sakslase Martin Setziga. Pertelsoni tabeliveerandisse ühtegi agressorriigi sportlast ei loositud, mis tähendab, et enne poolfinaali ei pea ta nendega vastamisi minema.

Kuni 90-kiloste meeste seas võistlevad Mattias Kuusik ja Klen Kristofer Kaljulaid kohtuvad avaringis vastavalt belglase Sami Chouchi ja Lõuna-Korea judoka Juyeop Haniga. Kuusik loositi samasse veerandisse valgevenelase Yahor Varapayeuga ja Kaljulaid venelase Mansur Lorsanoviga.

Grigori Minaškin (–100 kg) pääses automaatselt teise ringi, kus ta loositi kokku kanadalase Shady Elnahasiga. Tema tabeliveerandist agressorriikide sportlasi ei leia.

Karl Priilinn-Türk (+100kg) läheb teises ringis vastamisi kas Küprose maadleja Giannis Antoniouga või kasahhi Galymzhan Krikbayga. Venelase Inal Tasoeviga võib ta vastamisi minna alles poolfinaalis.

Jaga
Kommentaarid