Pärnu võitis tasavägiselt alanud kohtumise avaveerandaja 20:16 ning poolajapausile mindi võõrustajate 41:40 eduseisul. Kolmanda veerandaja lõpuks jäi Rapla 53:60 kaotusseisu ning kuigi viimasel neljandikul jõudsid külalised paaril korral viie punkti kaugusele, siis lõpuks võttis Pärnu ikkagi kindla 83:71 võidu.

Võitjate parimana kogus Mihkel Kirves 24 punkti ja üheksa lauapalli, Ivo Van Tamm lisas 15 punkti. Kaksikduubliga sai hakkama Saimon Sutt, kes noppis 13 silma kõrvale kümme lauapalli. Rapla resultatiivseimad olid Tyler Cheese 20 ja Obrad Tomic 19 punktiga. Derrick Woods viskas 11 punkti ning noppis 16 lauapalli.

Kuna Pärnu kaotas avamängu lisaajal 93:95, siis on kolme võiduni peetav seeria nüüd 1:1 viigis. Kolmas kohtumine toimub 21. aprillil Raplas.

Enne kohtumist:

Rapla peatreeneri Arnel Dediči mängueelne kommentaar: „Ülioluline mäng mõlemale meeskonnale. Esimene mäng suutsime napilt võita, kui -18 pealt tulime tagasi ja võitsime. Seda enam, et viimased minutid pidime mängima ilma Obrad Tomicita. Peame alustama kõvasti paremini, kui eelmine mäng. Peame kontrollima mängu ja võtma kinni kõvemad kaare tagant viskajad. Oleme valmis igatahes.“

Seeria avamäng Raplas läks lisaajale ning siis võttis kodumeeskond 95:93 võidu. Rapla tuli seejuures välja 18-punktilisest kaotusseisust.

Pärnu kapten Mihkel Kirves tõdes, et sellist kaotust on valus seedida. „Teadsime, et kolmas veerandaeg on väga oluline. Muutusime rünnakul ümmarguseks ja ei leidnud häid lahendusi, nemad said omakorda mängu käima. Neil [Tyler] Cheese ja [Kendall] Stephens said omad visked kätte. Meil langesid nii kaitse kui rünnak ja sealt see vahe tagasi tuli,“ kahetses ta.

Mullu Eesti-Läti liigas pronksi ja koduses meistriliigas kulla võitnud Pärnu Sadama tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude, sest meeskond võitis põhiturniiril 30-st kohtumisest vaid 12. Neist kuus võitu enam kogunud Rapla Avis Utilitas purjetas aga Eesti-Läti liigas välja veerandfinaali, kus nad jäid kahes matšis alla Riia VEF-ile.

Veerandfinaalseeriad peetakse kolme võiduni.