„Kogu see korraldus oli nii vastikult lati alt läbi panek. Kuid ennekõike ei saa rahule jääda sellepärast, et kannatasid meie Cramo mehed,“ sõnas Sõber Õhtulehe vahendusel. „Kuid see, kuidas suudeti Kalev/Cramo kahe päevaga nii s***ga üle valada, on mulle täiesti mõistetamatu ja mul on Cramo meestest kahju. Arvestades nende teekonda Prantsusmaalt tagasi, siis on täiesti arusaamatu, kuidas need mehed peaks veel jaksama ja jõudma.“

Meenutuseks, BC Kalev/Cramo kaotas poolfinaalis Riia VEF-ile 65:83. Pronksimängus jäid kalevlased napilt alla Tartu Ülikool Maks & Mooritsale. Kalevlaste koduteekond Prantsusmaalt Cholet'st kujunes aga ootamatult pikaks ning nii maandusid Tallinna klubi pallurid alles poolfinaali mängupäeva lõuna ajal pealinnas. Poolfinaali VEF-i vastu mindi mängima sisuliselt otse lennukist.

Kui Kalev/Cramo sai teada, et neljapäeval pole võimalik Eestisse jõuda, käis läbi ka variant paluda poolfinaalide ühe päeva võrra edasilükkamist. Eesti korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa sõnul tegi ta taustauuringu ära, näiteks küsis Unibet Arenalt, kas kuupäevi on võimalik nihutada, aga lõpuks sellist palvet kalevlaste poolelt ikkagi ei tulnud.

„Müts maha Kalev/Cramo ees, nad käitusid spordimehelikult ja tegid kõik, mis võimalik, et siia kohale jõuda. Kui saabus teadmine, et nad jõuavad, oli otsus, et mängud toimuvad kokkulepitud aegadel. Kõik partnerid ja teised võistkonnad on nende aegadega arvestanud. Näiteks Prometei peab juba teisipäeval mängima EuroCupi kaheksandikfinaali,“ lausus Ausmaa Delfile.