25-aastane Utah Jazzi ääremängija peab pärast hooaja lõppu minema ajateenistusse, mis Soomes on kuni 30-aastastele meestele kohustuslik. Markkaneni ootab kodumaal ees sportlaste programm.

„Ühest küljest on see kohustuslik, aga samas on see meie jaoks ka au,“ rääkis soomlane ESPN-ile. „Minu silmis näitab ajateenistuses käimine eeskuju. Olen kindel, et suudan selle läbida ilma, et minu uue hooaja eelne ettevalmistus kannataks.“

Sõltuvalt sellest, millal Jazzi hooaeg lõppeb, liitub Markkanen ajateenistusega kas 17. aprillil või millalgi juulis. Suure tõenäosusega saab soomlase koduklubi jaoks käimasoleva nädalaga hooaeg läbi.

Jazzil on põhiturniiri lõpuni jäänud kolm mängu. 36 võitu ja 43 kaotust annab läänekonverentsis praegu 12. koha. Kümnendal kohal, mis viiks play-in turniirile (kohad 7. - 10. selgitavad kaks viimast play-offi pääsejat - K.R.) asuval Oklahoma City Thunderil on kaks võitu enam. Ka kahe tiimi vahel asuval Dallas Mavericksil on koos 38 võitu.

Markkanen on tegemas ookeani taga elu parimat hooaega. Ta toob keskmiselt mängus 25,6 punkti ning 8,6 lauapalli. Tänavu pääses ta esimese soomlasena ka NBA Tähtede mängule.