Endine legendaarne väravavaht, klubi praegune tegevjuht Oliver Kahn sõnas pressiteate vahendusel, et Nagelsmanniga loodeti pikemat koostööd. „Julian jagas meie püüdlust mängida edukat ning aktraktiivset jalgpalli. Jõudsime aga järeldusele, et meeskonna õiget kvaliteeti - kuigi võitsime eelmisel aastal Bundesliga - oleme näinud üha vähem,“ teatas Kahn. „Katari MM-i järel oleme mänginud üha edutumalt ja vähem aktraktiivsemalt. Isiklikult ja kogu klubi nimel tänan Juliani ja tema tiimi. Soovime neile tulevikuks vaid parimat.“

Bayerni spordidirektor Hasan Salihamidžić lisas: „See oli kõige raskem otsus, mille Bayerni juhatuse liikmena olen teinud,“ sõnas Salihamidžić. „Mul on esimesest päevast saadik olnud Julianiga hea, avatud ja sõbralik suhe. Mul on kahju, et pidime sellise otsuse tegema, aga pärast põhjalikku analüüsi otsustasime sellise valiku kasuks.“

Nagelsmann liitus Bayerniga 2021. aasta suvel. Müncheni suurklubi maksis RB Leipzigile sakslase eest 25 miljonit eurot, mis on treenerite üleminekute seas maailmarekordiline summa. Tema käe all võitis klubi mullu Bundesliga ja kahel korral Saksamaa superkarika.

Käimasoleval hooajal asub Bayern Saksamaa kõrgliigas teisel kohal, igipõline rivaal Dortmundi Borussia on ühe punkti kaugusel. Järgmises voorus 1. aprillil lähevad kaks suurklubi omavahel vastamisi. DFB-Pokalis on Bayern jõudnud veerandfinaali, kus ootab ees Freiburg.

Suurepärast minekut näitas Bayern Nagelsmanni käe all tänavu Meistrite liigas. Alagrupiturniir võideti täiseduga Milano Interi, FC Barcelona ja Plzeni Viktoria ees. Bayern lõi kuue mängu peale 18 väravat ning lasi endale lüüa vaid kakss. Kaheksandikfinaalis alistati kahe mängu kokkuvõttes 3:0 Pariisi Saint-Germain. Veerandfinaalis ootab klubi ees Manchester City.

Tucheli tagasitulek

Bayerni uueks peatreeneriks palgati 49-aastane Tuchel, kes viimati töötas Londoni Chelseas. Sakslane sõlmis Müncheni klubiga lepingu 2025. aasta suveni. Meeskonnaga liitub ta tuleval esmaspäeval.

Tuchel tüüris 2021. aastal Chelsea poole aastaga Meistrite liiga võitjaks. Mullu septembris sai ta Londoni suurklubist aga kinga. Tucheli vallandamine tuli jalgpallimaailmas pea sama ootamatu uudisena kui tänane Bayerni teade Nagelsmanni kohta.

Lisaks Chelseale on Tuchel tüürinud ka PSG-d, Dortmundi Borussiat ja Mainzi. PSG-ga jõudis ta Meistrite liiga finaali 2020. aastal. PSG-ga võitis ta kahel korral Prantsusmaa meistrivõistlused. Chelseaga võidutses Tuchel veel ka Euroopa Superkarika finaalis ja klubide MM-il. Dortmundiga võitis ta 2017. aastal aga Saksamaa karika.