Iltalehti loo pealkirjaks sai „„See on romuralli võistlus“ – Tallinn nägi dramaatilist sõitu, Jasmin Kähärä parim soomlane“.

Just sellise hinnangu andis Viaplay kommentaator Jussi Eskola, kes teatas pärast meeste poolfinaale: „See on romuralli võistlus!“

Suusatajad võistlesid lauluväljakul 750 meetri pikkusel tehnilisel rajal ning väljalangemissõitudest alates nägi publik mitut kukkumist. Näiteks meeste teises poolfinaalis ei suutnud püsti jääda itaallane Federico Pellegrino ja austerlane Luka Mrkonjic, Even Northug lõhkus aga kukkudes suusakepi.

Soomlastest oli parim Jasmin Kähärä, kes oli kokkuvõttes kaheksas. Ka Kähärä veerandfinaal oli täis draamat, sest kukkusid nii ameeriklanna Julia Kern kui sakslanna Sofie Krehl.

Kerttu Niskanen suusatas väga tugevas veerandfinaalis, kus olid nii rootslanna Jonna Sundling, ameeriklanna Jessie Diggins kui norralanna Kristine Skistad. Soomlanna sai viienda koha ja langes välja, kuid ta polnud pettunud.

„See polnud ka minu jaoks parim võimalik rada, aga pidin rahulikult võtma, kuna olin juba kollase hoiatuskaardi saanud. Oleksin tahtnud alguses väledam olla,“ ütles Niskanen Iltalehtile.

Ka kvalifikatsioonis 41. kohaga piirdunud ja välja langenud Marko Kilp tunnistas, et rada oli vägagi pehme ja sõita oli keeruline. „Kohati olid sellised vaalud, et võis varajase kartuli maha panna,“ sõnas Kilp Delfile.

Lauluväljaku sprindis võtsid võidu norralased – Kristine Stavaas Skistad ja Johannes Hösflot Kläbo. Ainsa eestlasena jõudis õhtupimeduses sõidetud veerandfinaali Karl Sebastian Dremljuga, kes oli kvalifikatsioonis tubli sõiduga 24., kaotades kiiremale kuue sekundiga. Ka pääsu eest poolfinaali andis 22-aastane suusataja endast kõik, kuid seekord jäi koht 12 parema hulgas siiski saavutamata. Kokkuvõttes Dremljugale 18. koht.

„Tagantjärele võib alati mõelda, kus paremini oleks saanud,“ sõnas Dremljuga veerandfinaali järel Delfile. „Leian, et eelsõidu kohaparandus on igati hea tulemus, mida minu puhul maailmavõistlustel pole varem juhtunud. Loodetavasti on see hea märk! Treeneritega arutasime, et ei tasu rumalaid liigutusi teha. Plaan oli end pundis hoida. Punt püsis õnneks koos ning teisel ringil sain käiku juurde panna.“