„Võin oma kogemusest kinnitada, et nad on mega toredad ja tublid mehed ning sportlased. Pole siin midagi karta! Nali naljaks - laskesuusatajad või mitte, minu silmis on need kaks ausalt ja õigusega oma kohad treeninud välja. Kahju, et endiselt peale enda ja kogu Eesti spordi häbistamist varasematel aastatel ei suuda Suusaliit ausalt ja läbipaistvalt käituda,“ kirjutas Regina Ermits sotsiaalmeedias.

Täna olid nii Ränkel kui Kalev Ermits avaldanud nördimust, et nad ei saa kodusel tippvõistlusel osaleda.

Suusaliidu otsusega saavad Lauluväljakul õiguse startida 12 Eesti meessuusatajat: Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Martin Himma, Henri Roos, Kaarel Kasper Kõrge, Karl Sebastian Dremljuga, Olle Ilmar Jaama, Ralf Kivil, Anders Veerpalu, Toni Andree Saarepuu, Lars Piirmann, Martin Nassar.

Regina Ermitsa postitus

Nimekirjast leiab viis Eesti koondislast, 17-aastased Piirmanni ja Saarepuu, 18-aastased Jaama ja Kivili ning 20-aastase Veerpalu. Nassar on 29-aastane.

Ränkelile teatati, et suusaliidu tippspordikomisjon eelistas noori ja perspektiivikaid, andmaks neile rahvusvaheliste võistluste kogemust. „Nimekirja vaadates pole mõni lauluväljakul startijatest enam ammugi noor ja mõnd perspektiivikaks pidada... Varuvõistlejatena on nimekirjas üks, kellest ma pole midagi kuulnud,“ kritiseeris Ränkel.

Kalev Ermits kirjutas sotsiaalmeedias, et ta võttis koduse sprindi MK-etapi juba suvel enda eesmärgiks, hakkas asju ajama ning uuris kvalifitseerumise kriteeriume.

„Aktiveerisin enda FIS-i litsentsi ning osalesin suvistel rullsuusavõistlustel, et korjata vajalikke FIS-punkte ja võistluskogemusi. Osalesin talvel kahtedel Eesti meistrivõistlustel – klassikastiilis sprindis ja vabastiilis eraldistardist distantsil, kus sain vastavalt kuuenda ja teise koha. Antud võistlustega sain justkui täidetud kvalifitseerumise statuudi,“ teatas 30-aastane Ermits ja lisas: „Uurisin treeneritelt, kas kvalifitseerumiseks toimuvad katsevõistlused, kus peaksin osalema, aga sain kinnituse, et eraldi katsevõistlusi pole. Lootsin naiivselt, et olen teinud kõige vajaliku ja võiksin kuuluda 12 suusataja sekka.“

Suusaliidu tippspordikomisjonilt kommentaare Delfi esialgu saada ei õnnestunud, sest asja veel arutatakse, kuna neile saabus Ränkeli juhtumi kohta apellatsioon. Ka suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll ütles Delfile, et ei soovi täna teemat kommenteerida.

Jaga
Kommentaarid