Eelmine hooaeg lõppes Red Bulli jaoks paraja skandaaliga, kui Verstappen, kel oli juba MM-tiitel kindlustatud, keeldus eelviimasel etapil tiimikaaslast aitamast.

Nimelt palus Red Bulli tiim Verstappenil Perez endast mööda lasta, et hooaja kokkuvõttes teise koha nimel heitlust pidanud mehhiklane lisapunkte teeniks. Verstappen aga keeldus Perezile koha loovutamisest.

Vahetult Verstappeni järel finišeerinud Perez tänas toona tiimiraadio vahendusel irooniliselt meeskonnakaaslast. „See näitab, missugune tüüp ta päriselt on,“ ohkas mehhiklane.

Hiljem Sky Sportsile intervjuud andes oli Perez selgelt pettunud. „Pärast kõike seda, mis tema heaks teinud olen, olen ausalt öeldes veidi pettunud,“ sõnas Perez, kes teenis üldarvestuses Ferrari sõitja Charles Leclerc'i järel lõpuks ikkagi kolmanda koha.

Sel nädalavatusel algava uue hooaja eel andis Perez aga teada, et ei kavatse enam sarnastel tingimustel Verstappenile abi osutada. „Meeskonnana töötamine on alati väga oluline ja kui ma ei saa vajadusel abi, siis ma ei kavatse ka ise kedagi aidata,“ rääkis Perez Mehhiko Fox'ile.

„Ilma igasuguse kahtluseta on see aasta minu karjääri arvestades kriitilise tähtsusega. See määrab paljusid asju. Näiteks seda, kui hea ma päriselt olen või kas soovin üldse karjääri jätkata,“ vihjas Perez, et kavatseb tiitliheitlusesse sekkuda.

Vormel 1 hooaja esimene etapp sõidetakse 3.-5. märtsini Bahreinis.