Perez püsis pikalt poodiumimängus, kuid viimaste ringide eel rajale toodud turvaauto rikkus mehhiklase taktika, sest mitmed konkurendid jõudsid turvaauto ajal alla panna värskemad rehvid. Nii möödusid Perezist Ferrari duo Carlos Sainz - Charles Leclerc ja Fernando Alonso (Alpine). Perez lasi mööda ka tiimikaaslase Verstappeni.

Hollandlane läks püüdma viiendal kohal olnud Alonsot, kuid ei suutnud temast mööduda. Viimasel ringil palus Red Bulli tiim Verstappenil Perez endast mööda lasta, et ta lisapunkte teeniks. Nimelt peab Perez Leclerciga heitlust hooaja kokkuvõttes teise koha nimel. Brasiilias neljandaks tulnud Leclercil ja seitsmenda kohaga leppima pidanud Perezil on enne hooaja viimast etappi võrdselt 290 punkti. Verstappen aga keeldus Perezile koha loovutamisest.

Finiši järel küsis meeskond Verstappenilt aru. „Ma ütlesin teile juba eelmisel korral, et te ei küsiks minult rohkem selliseid asju. Kas see on selge? Ma andsin teile omad põhjused ja jään neile kindlaks,“ kuulutas hollandlane vastuseks.

Vahetult Verstappeni järel finišeerinud Perez tänas tiimiraadio vahendusel irooniliselt meeskonnakaaslast. „See näitab, missugune tüüp ta päriselt on,“ ohkas mehhiklane.

Hiljem Sky Sportsile intervjuud andes oli Perez selgelt pettunud. „Pärast kõike seda, mis tema heaks teinud olen, olen ausalt öeldes veidi pettunud,“ sõnas ta. Mis põhjuseid Verstappen silmas pidas, ei osanud Perez kommenteerida. „Seda peab temalt küsima. Olen väga üllatunud.“

Verstappen ei soovinud ka pärast oma käitumist selgitada. „Mul on omad põhjused, aga ma ei hakka neid välja ütlema. Usun, et meeskond mõistis mind. Olen sellest varem rääkinud, see ei ole uus asi ei mulle ega neile,“ jätkas maailmameister, lisades, et on sel pühapäeval Abu Dhabis toimuval hooaja viimasel etapil valmis Perezt aitama. „Kõige olulisem on, et me meeskonnana ühtsed püsiksime ja koos edasi liiguksime.“

Red Bulli pealiku Christian Horneri väitel klattisid mehed etapi järel asjad ära. „Max on talle kindlasti toeks,“ rääkis inglane. „Ma ei hakka rääkima, mida suletud uste taga arutasime. Sõitjad rääkisid asjad selgeks ja surusid kätt. Keskendume nüüd järgmisele sõidule.“

Põhjus peitub Monaco GP-s?

Ükski osapool seega ei rääkinud, miks keeldus Verstappen, kellel tiitel juba kindlustatud ning midagi enam mängus polnud, Perezi aitamisest. Hollandi väljaande De Telegraaf ajakirjanik Erik van Haren väitis aga pühapäeva õhtul, et põhjus peitub tänavuses Monaco GP-s.

Monaco etapi kvalifikatsioonis lõpus tegi Perez avarii, mille tõttu sessioon kiirelt lõpetati. Nii ei saanud ka Verstappen enam kiireimat ringi lõpuni sõita ja pidi kvalifikatsioonis piirduma neljanda kohaga. Perez ise jäi kolmandaks. Toonase etapi võitis lõpuks Perez Sainzi ja Verstappeni ees. Van Hareni väitel saboteeris Perez meelega kvalifikatsiooni ning tunnistas seda hiljem ka Hornerile ja Helmut Markole.

Sky Sports uuris Verstappenilt, kas tema otsus on seotud Monacos juhtunuga. „Te saate seda ise otsustada. Ma ei ütle midagi,“ teatas ta.