Kolmapäeva hilisõhtul avalikustas Eesti kergejõustikuliit distsiplinaarkomisjoni protokolli, mille põhjal on treener Mehis Viru korduvalt ja pika perioodi jooksul rikkunud treenerite eetikakoodeksi punkte. Protokollist tuli välja, et EKJL-i juhatuse otsuse aluseks olid ka seksuaalse ahistamise kahtlusega juhtumid, vähemalt üks sportlane on kinnitanud ka seksuaalset vahekorda.

Loomulikult tekkisid sellega seoses küsimused, kas need uued faktid annavad prokuratuurile aluse menetluse alustamiseks? Millised on hetkel tegevused ja kuidas prokuratuur selle uue infoga käitub?

Prokuratuuri avalike suhete nõuniku Kauri Sinkeviciuse sõnul suhtuvad nad ilmunud infosse tõsiselt. „Prokuratuur kontrollib ning analüüsib seda. Kuna kriminaalmenetlus riivab intensiivselt inimeste põhiõigusi, saab hakata võimalikku kuritegu uurima juhul, kui on tuvastatud tunnused, mis viitavad kuriteo toimepanemisele,“ vastas ta kirjalikult Delfie.

Sinkeviciuse väitel puudutab ajakirjanduses käsitletud informatsioon paljude inimeste eraelu ja on äärmiselt delikaatne, mistõttu ei ole sellise info põhjal võimalik teha kiireid õiguslikke järeldusi. „Küll aga hindame nii ajakirjanduses ilmunud kui ka muul moel meieni jõudvat informatsiooni ja kui selles peaksid ilmnema viited võimalikule karistusseadustikus kirjeldatud kuriteole, siis selgitavad politsei ja prokuratuur asjaolusid kriminaalmenetluse raames,“ lisas prokuratuuri avalike suhete nõunik.

Jaga
Kommentaarid