Eesti kergejõustikuliit (EKJL) tegi eile otsuse määrata kergejõustikutreener Mehis Virule kergejõustikus tähtajatu tegutsemiskeeld.

Viru suhtes tegid avalduse ka Colombias viibinud Eesti koondise treenerid (Heiko Väät, Andrei Nazarov, Tõnu Kaukis) ning teiste sportlaste pereliikmed (Targo Lusti ja Ulvi Ljadov). Lisaks võeti ütlusi MM-il võistelnud Andreas Hantsonilt ja Andri Matrovilt.

Nende avalduste ja ütluste põhjal järeldas EKJL-i distsiplinaarkomisjon, et Viru kontrollis Bruusi käitumist ja takistas tal teistega suhelda.

„Ilma Viru juuresolekuta suhtles Bruus teistega vabalt, kuid Viru juuresolekul hoidis ainult tema juurde ja ei suhelnud teistega,“ sõnas Lusti oma avalduses.

Sama kinnitas ka Matrov, kes tõi esile, et Bruusiga suheldes tuli Viru alati vahele ning ei lasknud edasi rääkida. Kuulitõukaja lisas, et omavahel kutsuti Bruusi ja Viru „tuvikesteks“.

Hantsoni ütluste kohaselt olid Viru ja Bruus Calis tihti koos, mille tulemusel visati teiste sportlastega isekeskis nalja, et Viru on nagu abikaasa ja käib kogu aeg Bruusil järel.

Treenerite ja lapsevanemate hinnangul oli veider ka see, et Viru ja Bruus veetsid hotellitubades minimaalselt aega.

„Bruus lahkus oma toast umbes kella poole ühe ajal öösel ja naasis poole nelja ajal,“ seisis Ljadovi avalduses ning sama kinnitasid Viru kohta ka Kaukis ja Nazarov, kes avalduse kohaselt olid Calis määratud ühte tuppa elama koos Bruusi treeneriga. Nende ütluste kohaselt Viru toas eriti ei viibinud, lahkus varahommikul ja saabus hilja õhtul.

Oma kirjalikes seletustes vaidleb Viru küll sellele vastu, sest tema sõnul veedeti õhtuid koos, kuid Kaukise ja Nazarovi väiteid toetavad ka asjaolud, et Bruus ja Viru olid kogu aeg koos. „Karmen saabus õhtuti hilja, mistõttu teine koondisekaaslane ei saanud võtme puudumisel mitmel korral oma tuppa sisse,“ selgitas Lusti.

Jaga
Kommentaarid