Möödunud nädala esmaspäeval teatas Inglismaa jalgpalliliiga Premier League, et City klubi kahtlustatakse aastatel 2009-2018 enam kui 100 finantsreegli rikkumises. Kui sõltumatu komisjon peaks Manchesteri klubi rikkumistes süüdi mõistma, ähvardab tiimi karm karistus.

Sky Sports tõi toona välja, et võimalikud karistused ulatuvad rahatrahvist ja punktide ära võtmisest kuni liigast välja heitmiseni. Paljude rivaalklubide fännid on nõudnud Citylt toonase perioodi jooksul võidetud tiitlite ära võtmist.

Möödunud reedel osales Guardiola pressikonverentsil, kus kaitses oma tööandjat ning ei olnud nõus üleskutsega klubilt varasemad tiitlid ära võtta. Muu hulgas tõi ta mängu ka Liverpooli legendi Steven Gerrardi ja tema kurikuulsa libastumise 2014. aasta Premier League'i mängus Londoni Chelsea vastu. „Kas meie oleme süüdi, et Steven Gerrard toona libastus? Teate seda juhtumit Anfieldil (Liverpooli kodustaadion - K.R.)? Ma ei tahtnud seda teemaks tuua austusest Gerrardi vastu, aga kas meie oleme süüdi?“

Toonases mängus võitis Chelsea Liverpooli 2:0. Teise värava põhjustas Gerrard, kes keskväljal libastus ja palli Chelsea ründajale Demba Ba'le kaotas. Ründaja lõpetas kiirrünnaku väravaga. Toonane kaotus maksis Liverpoolile lõpuks valusalt kätte ning City võitis tiitli kahepunktilise eduga Liverpooli ees.

Teisipäevast pressikonverentsi seoses homse kauaoodatud Premier League'i mänguga kahe liidri Londoni Arsenali ja City vahel alustas Guardiola vabandusega. „Vabandan Gerrardi ees oma ebavajaliku ja lolli kommentaari eest. Ta teab, kui palju teda ja tema karjääri hindan; mida ta on teinud riigi heaks, kus mina praegu elan,“ alustas hispaanlane.

„Mul on enda pärast häbi, ta ei väärinud seda,“ jätkas peatreener. „Usun südamest enda sõnadesse, kuidas eelmisel pressikonverentsil klubi kaitsesin, aga ma ei esindanud oma tiimi hästi, kasutades Gerrardi nime nendes lollides kommentaarides. Vabandasin tema ees isiklikult, aga pean seda ka siin tegema. Vabandan tema, tema abikaasa Alexi ja laste ees. See oli lollus.“