Küll aga ei saa Leemetsa sõnul arvestada sellega, et 21. märtsil leiduks Tallinnas piisavas koguses looduslikku lund. „Looduslikule lumele ei saa Tallinnas märtsi teises pooles kindlasti loota. Kui viimase kümne aasta keskmist vaadata, siis mõnel üksikul aastal on seda ette tulnud, aga enamasti mitte,“ rääkis Eesti suusaliidu murdmaakomitee juht Delfile.

Hetkel ollakse kunstlume tootmisega kenasti graafikus. „Kindel ei või kunagi milleski olla, aga praegu on meil kindlasti juba pool kogust olemas,“ on Leemets lootusrikas, et MK-etapp lumepuuduse tõttu ära jää.

„Selleks, et rada kindlustada, oleks meil vaja veel vähemalt kolme päeva, kus temperatuur oleks alla kuue külmakraadi. Siis saaks selle lumega ühele poole,“ selgitas Leemets. „Jaanuari alguses oli üks külmem periood, kui saime neljapäevast esmaspäevani lund toota ja nüüd ootame järgmist.“

MK-etapp vabatehnikasprindis toimub lauluväljakul 21. märtsil. Püsti pannakse 1500 m pikkune 52 tõusumeetriga rada, mis on raskuselt võrreldav tänavu MM-i võõrustava Planica suusakeskuse rajaga Sloveenias. Raja äärde mahutatakse kuni 10 000 pealtvaatajat.

Piletid MK-etapile on saadaval Piletitaskus. Delfi Kogupaketi tellijad saavad kaasa elada etapi otseülekannetele.