Djokovići treeneri Goran Ivaniševići hinnangul oleks 97% mängijaid samas olukorras turniiri pooleli jätnud.

„Ta ütles täpselt 97%? Olen viimastel nädalatel mõelnud, kas peaksin vigastuse kohta midagi postitama, ja otsustasin, et teen seda,“ ütles Djoković pärast finaalis Stefanos Tsitsipase alistamist. Niisiis kavatseb ta sotsiaalmeedias oma vigastusest pikemalt rääkida.

„Ma ei taha haledana mõjuda, sest võitsin tiitli, aga kaks aastat tagasi juhtus samasugune asi ja inimesed kahtlevad selles siiani. Nad räägivad igasuguseid asju, teevad selle üle nalja jne. Tunnen, et pean midagi näitama ja tõestama. Mitte nii väga nende inimeste, vaid just iseenda pärast, sest mõned kommentaarid häirivad mind natuke,“ lisas 35-aastane serblane.

Djokovići sõnul ei teinud ta Austraalia lahtiste vabadel päevadel kordagi trenni. „See fakt räägib juba iseenda eest. Vigastus oli selline, millega pidin kõvasti vaeva nägema, et järgmiseks mänguks taastuda. Kui see olnuks lihtsalt väike probleem, siis oleksin ju trenni teinud? Ma polnud kunagi varem sellises olukorras olnud, et ei saa vabadel päevadel trenni teha,“ selgitas 22-kordne suure slämmi turniiride tšempion.

Vigastus ei olnud sugugi ainus katsumus, millega ta pidi viimase kuu jooksul toime tulema. „Alates sellest hetkest, kui Austraaliasse jõudsin, on kõik olnud väga kurnav. Kõigepealt see vigastus, siis asjad minu isaga... Palju asju kogunes,“ vihjas tennisetäht sellele, et tema isa Srdjan Djoković jäi nädala keskel pildile koos Venemaa presidendi Vladimir Putini pooldajatega.

„Aga ilmselgelt läks mul kõike seda vaja, sest jumal on loonud mulle sellise teekonna. Ma räägin teile seda oma südamepõhjast. Olen uskunud jumalasse terve elu. Usun kaitseinglitesse ja olen saanud neilt rohkem tuge kui eales varem,“ lisas Djoković.

Kuula ka värsket „Matšpalli“ podcasti!

1x
00:00