Australian Openil on sisuliselt iga päev tulnud uudiseid, kus pealtvaatajad lehvitavad Venemaa lippe ja kannavad Z-tähega särke. Venemaa ja Valgevene tennisistid võivad küll tenniseturniiridel osaleda, aga nende riikide sümboolika pole agressorriikide sõjategevuse tõttu Ukrainas lubatud.

Teiste seas poseeris Venemaa lippu ja Z-tähega särki kandva inimesega ühispildil ka Serbia tennisetähe Novak Djokovici isa Srdjan Djokovic. Lisaks jäi ta videoklipi peale, kus Srdjan Djokovic hõikab „Elagu Venemaa!“. See juhtus pärast veerandfinaali Djokovici ja venelase Andrei Rubljovi vahel, mille serblane võitis.

Aasta esimesel suure slämmi turniiril finaali jõudnud Djokovic kaitses poolfinaalile järgnenud pressikonverentsil isa ning sõnas, et tema käitumist on valesti mõistetud. „Tal ei olnud mingit kavatsust ühtegi sõjalist initsiatiivi toetada,“ vahendas BBC serblase sõnu. „Kahju, et asju on valesti tõlgendatud.“

Djokovici sõnul sattus ta Rod Laveri Arena ümbruses fännide keskele ning venelased kasutasid olukorra ära. „Ümberringi oli ka palju Serbia lippe. Seda mu isa arvaski. Ta arvas, et teeb pilti inimestega, kes on Serbiast pärit,“ sõnas Djokovic. „See ongi kõik, ta liikus sealt edasi.“

Rekordilist kümnendat Austraalia lahtiste triumfi jahtiv Djokovic läheb finaalis vastamisi maailma neljanda reketi, kreeklase Stefanos Tsitsipasega. Pühapäevane finaal algab Eesti aja järgi kell 10.30.

Jaga
Kommentaarid