Sevilla poolmaratoni võitis Etioopia jooksja Amedework Walelegn, Tiidrek Nurme oli ajaga 62.41 seitsmes. Tegemist on Eesti kõigi aegade teise tulemusega ning tema enda nimel olevast Eesti rekordist jäi puudu kõigest 20 sekundit.

„Olin jooksu algusest peale agressiivne ning vedasin oma gruppi ligi 15 km, seejärel võtsid teised grupiliikmed tempo üle. Ilm oli jahedavõitu, kõigest 3 kraadi stardis, mistõttu sain tunda hingamisraskusi,“ kirjutas Nurme sotsiaalmeedias.

„Maantee oli sildade peal jääs, mistõttu esines libedust. Olen tulemusega väga rahul, sest tegemist oli esimese tugeva pingutusega peale kahekuist Keenia treeninglaagrit. See on positiivne sissejuhatus kolme nädala pärast algavaks Sevilla maratoniks, mis on sellel kevadel üheks peaeesmärgiks. Ülemäära emotsionaalseks ei taha minna, sest maraton on siiski maraton, kuid poolmaratoni näitajad annavad tagasisidet tehtud tööst ning aitavad paremini hinnata eesseisva maratoni konditsiooni. Ma usun, et mul on õigus head tulemust oodata ka maratoni distantsil. Hispaania 1500 m staar Reyes Estévez, kes on ka minu Pekingi olümpiamängude 1500 m jooksu kaaslane, ütles, et 2.08 on jalas!“ lisas ta.