Karpin avaldas Venemaa spordikanali Match TV eetris arvamust, et ühisfoto Eesti jalgpalluritega oli poliitilistel põhjustel kunstlikult üles puhutud.

„Minu esimene reaktsioon oli, et tegemist on arusaamatusega. Ilmselt ei oska ma selle kohta midagi rohkemat öelda. Saadakse lihtsalt valesti aru, mis meie maailmas toimub. Olles olnud Eestis kuu aega, võin kindlusega väita, et tegemist on puhtalt poliitilise probleemiga. Lähtudes minu sealviibimisest, mu perekonnast ja venelastest Eestis tervikuna, ei peegeldanud see kuidagi sealset igapäevaelu. Kordan, et olin seal kuu aega,“ rääkis Karpin.

Eesti kodakondsust omav Karpin lisas, et sai sünniriigis kõik jutud vene keeles räägitud: „Ma ei oska eesti keelt, räägin ainult vene keeles ning absoluutselt kõik eestlased, kellega suhtlesin, läksid vene keele peale üle. Ma ei näinud, et keegi oleks sellele kordagi viltu vaadanud või midagi muud. Rääkimata sellest, et päris paljud inimesed tulid minu juurde ja soovisid edu. Tundsin ennast seal suurepäraselt. Kõik, mis sellele järgnes, on puhas poliitika.“

Eelmise aasta lõpus postitas endine Eesti koondislane ja praegu koos teise ekskoondislase Jevgeni Novikoviga ühist agentuuri pidav Andrei Stepanov oma Instagrami kontole pildi, millel poseeritakse ühise õhtusöögilaua taga veel koos kaheksa endise ja praeguse koondislase ning Valeri Karpiniga. Pildil on ka Eesti koondise kapten Konstantin Vassiljev ja ründaja Sergei Zenjov, abitreener Andres Oper ning mitmeid endisi koondislasi: Igor Morozov, Sergei Pareiko, Dmitri Kruglov, Aleksandr Dmitrijev ja Artur Kotenko.

Sellest, mida Karpin läbi aastate on maailma poliitilise olukorra ja sõja kohta arvanud, loe pikemalt siit!

Eesti jalgpallikoondise kapteni Konstantin Vassiljevi mõtted:

Jaga
Kommentaarid