„Swiss Timingu kogu tehnikat vedav masin suri Poolas ära. Läks aega uue transpordi leidmisega, aga nad jõuavad homme hommikul kohale. Kuna tehnika üles panek võtab umbes neli tundi aega, siis pidime kogu neljapäevase ajakava ümber mängima,“ ütles Otepääl kolmandat korda peetava kahevõistluse maailmakarikaetapi korralduskomitee esimees Ago Markvardt.

Kahevõistluse MK-etappidel on suusahüpete mõõtmist korraldav tehnika ühtne ja selle eest hoolitseb rahvusvaheline suusaliit FIS.

„Ma ei oskagi öelda, kas see masin hakkas Eesti poole sõitma Swiss Timingu Leipzigis asuvast peakontorist või näiteks nelja hüppemäe turneelt. Selle garanteerib FIS, et igal võistlusel oleks ajavõtt ja andmetöötlus õige ajal kohal, aga sel korral tekkis ootamatu viivitus,“ lisas ta.

Swiss Timing hoolitseb etapil andmetöötluse ees. „Suusahüpete pikkust mõõtev tehnika, telegraafika, protokollid, arvutussüsteemid, kohtunike andmesise. Sealt tuleb kogu võistluste aju, miks jookseb ühte arvutisse kokku,“ avas 53-aastane Markvardt tausta.

Algselt pidid naised pidama eelvõistluse kell 10.15 ja mehed kell 13. Uue ajakava järgi toimub neljapäeval alates 12-st suusatreening. Meeste PCR ehk suusahüpete eelvõistlus algab kell 17.45 ja naiste oma kaks tundi hiljem. Kui laupäeval või pühapäeval halbade ilmaolude tõttu põhihüppeid ei saa pidada, siis lähevad kahevõistlejad suusarajale PCR-i tulemuste põhjal.

„Õnneks on meil piisavalt aega asjade ümbermängimiseks. Alustame neljapäeval mäel kell neli ja lõpetame pool üheksa. Kui homme õhtul peaks tekkima näiteks probleeme tuulega, siis on meil PCRi jaoks varuks ka reedene hommik,“ kinnitas Markvardt, et väike tehniline viperus midagi sassi ei aja.

Kõik Otepää MK võistlused jõuavad Delfi TV kaudu otsepildis Delfi Kogupaketi tellijateni.